Tido dalam kereta

Malam tadi daddy keje malam...so malam tadi jugak kita terpaksa merempat kat rumah tok mummy...last month kita merempat kat rumah oni..so this month rumah tok mummy plak la

kita kuar dari rumah dah 8.15pm....mula-mula perjalanan...Haziq kelihatan sangat baik..main dengan ball yg mummy bekalkan untuk Haziq..oklah...senang hati mummy nak drive

tapi kat tengah-tengah highway...dah jerit nagis dah...tak  karuan mummy dibuatnya..tapi mummy dah tau dah...mesti Haziq nak suruh mummy mengaji quran untuk Haziq...so mummy mengajilah untuk Haziq...baca alfatihah, ayat kursi, ayat 4 kul...semua dengan suara yg sangat kuat...kejap ajer dah terlena anak mummy...


sampai teleng kepala


ok kejap


teleng balik

Merajuk dengan mummy punya pasal..tido tak nak letak atas tempat kepala..segaja ajer telengkan kepala supaya mummy simpati dan angkat Haziq Irsyad...mummy dah tak layan dah akal tu la Haziq....mummy dah faham dah dengan perangai Haziq....

Tapi kesian gak tengok...kena tabahkan hati..kalau alihkan kepalanya nanti..sure dia terjaga dan sambung menagis lagi....dah la malam..mata mummy dah la rabun....kalau lagi gelap takut kan tak perasan lubang ker..kereta ker..naya ajer...so teruskan perjalanan dengan membiarkan kepala anak mcm tu..

Parking kereta...dengan kendong dua biji beg yg sangat besar & berat ditambah plak dukong Haziq Irsyad...mummy gigih naik tangga ke rumah tok mummy...nasib baik cuma setingkat ajer..bolehlah gak bernafas...kalau daddy ada...tugas membawa beg adalah tugas daddy...dah daddy tak ada...terpaksalah mummy menjalankan dua tugas serentak..sungguh kuat mummy Haziq ni





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

5 comments:

Mentari Muncul Lagi said...

Caya lah mummy buat 2 keje sekali gus.. Sungguh kuat & bertenaga betui la mummy Haziq ni.. Tak per demi Haziq tersayang mummy sanggup buat apa saje kan mummy..

Mentari Muncul Lagi said...

Caya lah mummy buat 2 keje sekali gus.. Sungguh kuat & bertenaga betui la mummy Haziq ni.. Tak per demi Haziq tersayang mummy sanggup buat apa saje kan mummy..

Bubu said...

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Hello Friend, I love love love your blog, it‘s very interesting!!! I really like your style!! i‘ll visit you many times for sure honey.

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

Bubu said...

I‘d like to invite you to visit my fashion blog:

http://www.mydarlingbubu.com/

Thank you :). KISSES FROM SPAIN

•••HAVE A NICE WEEKEND•••

Rizziela said...

anti ikien...
mummy sayang Haziq sangat-sangat..sanggup buat apa sahaja demi Haziq

Bubu, tq's a lot