Kelakar

Cerita ni amatlah kelakar kalau mummy kenang kembali....kelakar sangatlah

rasanya masa hari isnin hari tu kan Wilayah cuti..so mummy tak keje..malam tu terasa macam malas sangat nak masak..so ajaklah daddy g makan Pizza Hut kat Kajang...daddy on ajer...perut laparlah katakan..

so masa kitaorang order tu...Haziq ok lagi....kejap dok dengan mummy..kejap dok dengan daddy....biasalah..budak lelaki kalau dah besar sikit...activenya...mak ai...sendiri mau ingatlah...

so bila makanan dah sampai....daddy terus letak Haziq kat bb chair...bukan apa...takut Haziq tarik makanan yg ada atas meja...lagipun pizza kan panas..air kan sejuk...bahaya la sangat-sangat.

masa mula-mula tu ok lah....mummy suapkan sup...suapkan roti..Haziq makan..bila dah kenyang x mau la makan lagi...ok fine....mummy dengan daddy boleh makan dengan aman.....

tengah asyik kitaorang dok layan pizza....tiba-tiba orang yg baru masuk tu dok tengok-tengok Haziq sambil tersenyum...mummy ingatkan diaorang tengok Haziq sebab Haziq handsome sangat perasannyer mummy Haziq ni.... so mummy katalah kat daddy...anak kita ni ramahlah...semua orang dia tegur...

tapi...sebenarnya...bukan itu yg berlaku....

nak tau pasal apa???



nampak tak apa yg berlaku?

Dengan muka selamba ajer Haziq buat baju dia macam tu...Masa bila dia kuarkan tangan dia pun mummy tak tau...sedar-sedar dah terkeluar tangan sebelah dari baju tu...siap nampak perut Haziq yg mulat itu....


Tengoklah.....

Bukan dia marah or malu...siap tersengih lagi menampakkan giginya yg comel itu....siap dia tegur orang yg lalu lalang lagi....Haziq pandai buka baju sendiri tau..tapi tang tangan ajer yg lepas...


Heran

Heran Haziq tengok daddy & mummy gelak besar...mau pecah perut mummy tengok perangai Haziq...dah la sekarang ni kalau dok atas kerusi bb ni..dia dah pandai pusing ke kiri ke kanan ikut suka hati..kalau dia suka,...siap panjat lagi kerusi tu nak keluar...kat rumah...tak boleh dah nak tinggalkan Haziq sorang-sorang atas bb chair..mau jatuh ke bawah dibuatnya.....


Budak Handsome

Gamat gaklah pizza masa tu dengan suara mummy...... tapi Haziq selamba ajer buat muka tak bersalah..relax ajer macam tak ada benda yg berlaku....Daddy kata...budak handsome ni akal semakin banyak semenjak kuar wad....rupanya dia masuk wad sebab nak kutip pelajaran baru......macam-macam dah Haziq pandai sekarang ni..memang memberangsankang...good boy betullah u ni...

masa umur Haziq penhujung 9 bulan..Haziq dah pandai sedut air melalui straw tau.....surprise gak mummy..ingatkan Haziq main-main ajer....mulutnya bukan main muncung lagi..rupanya memang dia sedut betul-betul air tu sampai tersedak dibuatnya....

Sekarang ni bila dah 10 bulan...Haziq dah pandai tunjuk benda-benda yg dia nak...comel ajer jarinya mummy tengok...dah kenal orang gak...bila kita tanya....Atok mana? dia tunjuk dengan jari dia kat atok....lepas tu bila tanya mana nek zara? dia tunjuk nek zara dia walaupun kat situ ramai mak cik - makcik yg ada kat rumah oni...sungguh cerdik anak mummy yg handsome ni....

kalau nak senaraikan kepandaian Haziq sekarang ni..memang banyak...macam tak percaya ajer budak yg baru kuar dari perut mummy dah besar....lagi sebulan lebih ajer lagi Haziq dah nak masuk SETAHUN...wah! terujanya menunggu detik-detik Haziq berumur setahun......tak sabar plak mummy rasa...






***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Alahai kelakar betul la haziq ni.intan pun duk gelak tengok pic2 tu.hihihi.gud boi la haziq dh makin pintar.Hadif lak tgn tak reti diam,mcm2 nak d geledah.seronok sgtkn tengok perangai diorang sekrg ni.

Mentari Muncul Lagi said...

ermm... dah banyak keletah dah si handsome boy Haziq ni.. Seronok la mummy & daddy dia main2 dgn Haziq coz dah ada tindak balas yang memberansangkan... Tak sabar nak tg Ezry besa cm haziq hehehehe

Rizziela said...

Intan, memang kelakar betullah...
Hadir lagi pintar..maklumlah..orang dah nak jadi abg kan?

Ikim,
Kejap ajer masa berlalu...Haziq next month dah setahun...Ezry pun bakal menyusul kemudian...tak sedar rupanya dah besar anak2 kita kan?

Elyn said...

ekekeeke..... lawak tul. mmg byk akal!!!