*** Haziq dah mula...****

Hari ini bersamaan dengan20.02.2010  anak kesayangan mummy dah mula bertatih....terujanya...sangat teruja......tq's to daddy sebab gigih melatih anak terunanya untuk  berjalan.....

Mula-mula berdiri ajer...tak lama  mana sangat...mummy ingat Haziq baru nak belajar berdiri...kira oklah  kan...nak balance kan  badan dulu...

tapi  sungguh tak percaya.....boleh berdiri dalam jangka  masa yg lama...siap bertepuk tangan lagi...wah!terjerit-jerit keriangan  mummy melihat  keajaiban ALLAH terhadap anak mummy yg  tersayang ini...

Dalam  dok  melayan Haziq...tiba-tiba  Haziq melangkah....lagilah  teruja mummy.......Haziq melangkah without di pegang oleh daddy  tau... .  berjalan  sendiri.....sangat-sangat  happy untuk malam  tadi....Haziq memang  kuat semanga....terus-terusan berlatih tak mengenal  erti penat...mungkinkah Haziq boleh berjalan  sebelum umur setahun??


Mula-mula  malu lagi...


cubaan berdiri dulu


Dah boleh berdiri walaupun tak lama


Gelak-gelak cari daddy suruh pegang


Terjatuh la plak


Usaha  lagi


Berjaya mummy.....control handsome


Memang lama yg ini  Haziq berdiri


Yg ini  dah start  menapak...adalah dlm 3  langkah


Haziq dah besar


Sangat  teruja bila anak yg kita bela  & jaga  saban hari  dah mula  menunjukkan perubahan besar dalam hidupnya...mummy lah  yg  paling teruja....seolah-olah dunia ini mummy &  Haziq yg punya...

Patutlah mummy tengok setiap ibu gembira bila anak dah mula pandai berjalan....sekarang mummy sendiri mengalaminya.....bangga beb!

Semoga  harapan mummy untuk melihat Haziq berjalan sebelum birthday Haziq yg pertama akan tercapai.....lagi sebulan ajer  lagi Haziq  akan berusia setahun....tak sabar mummy nak tunggu saat-saat itu...saat-saat  babby yg baru mummy lahirkan telah berusia setahun. Semoga ALLAH permudahkan  segalanya dalam kehidupan mummy. AMIN




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Wah! Haziq dh mula menapak..horayy..tak lama lagi brjln la tu..cepatnye kn.harap2 dh boleh jln b4 1 tahun.chaiyok2! Haziq! Ehehe..

Rizziela said...

Harap-harap mcm tu la Intan...

boleh berjalan b4 setahun.. Ziela nak buat birthday party dengan Haziq berjalan ke sana sini :D