Tag Love Finding

" Love Finding"


TAG dari Shima ibu Alysya




Dok terjah blog kawan-kawan...nasib baik tak ada nama mummy...tapi..bila terjah blog ibu alysya...alamak! terkena gak....segannya nak war-warkan cerita.....kena minta permission daddy dulu ni :D

Jom layan cerita zaman dulu kala...zaman-zaman muda dulu ...(sekarang dah tua ker?)




1. First time jumpa your hubby bila dan kat mana?

~ Masa kat sekolah Menengah Perimbun. Satu kelas tapi daddy tak kenal mummy...(sedih sangat) Dia kan budak yg baik. Dia ketua kelas mummy masa tu.....ingat lagi masa tu mummy kelas 1A4. Tapi mummy tak minat daddy pun sebab masa form 1 tak ada nafsu lagi nak bercintan cintun.....masa tu budak kecik lagi..mummy kan budak yg baik sepanjang berada di bangku persekolahan...

tak percaya??? percayalah...................


2. Love at first sight?

For sure bukan...sebab masa tu budak lagi....




3. Who is he when the first time you met him?

Student.. tapi bila start nak ngorat mummy tu tak salah mummy daddy keje kat Kenny Rogers... tapi time  ni memang mummy langsug ignore daddy sebab masa tu dah ada bf.... after one year..bila jumpa lagi....daddy dah start keje kat Penjara...tapi kat Johor sana......yg mana satu nak kira pun tak tau....tp kalau ikutkan..mummy ambil daddy keje Penjara la yer...Pegawai Penjara..



4) How long it takes for him to ask you out for a date?

memang langsung hilang ingatan....sebab sebelum bercouple....daddy tunggu mummy 3 tahun...sepanjang 3 tahun tu..mummy dah ada bf....bertukar-tukar bf lagi.. ha ha...masa 1st time kuar dengan daddy pun mummy tak ingat... (teruknya mummy Haziq ni) ....sorry lah daddy. Tapi kalau ikutkan...rasanya x ambil masa yg lama...


5. First place dating?

Kalau tak salah mummy kat Mines. Kalau tak salah lah...Kalau salah...sorry ek daddy...tapi terasa macam kita g kat Jalan TAR ek? ish! lupa ingatan betullah mummy ni... maklumlah mummy dah kertu.......



6. How he proposed?

Entah ek..macam mana ek? sebab dah 2x kena reject....dah lupa mcm mana daddy punya proposed..tapi cakap ajak tunang ajer kot...masa tu kat kedai makan...tapi masa tu daddy minta bertunang bulan Julai 2007. Tapi mummy nak bulan Mei 2007 (tak sabarnya mummy). Bincang punya bincang..last2 ambil gak bulan Julai......

Masa prospose tu kat kedai makan kat Bandar Tun Hussin On.. D'sari Cafe....relax ajer...dibawah cahaya bulan....open air lagi...



7. Special date with your hubby?

08.07.2006: Bertunang

01 Jun 2007 : Nikah...........Selamat sudah dengan sekali lafaz

02 June 2007 : Kenduri kat rumah mummy

03 June 2007 : Kenduri kat rumah daddy

04 June 2007 : Honeymoon kat Langkawi.. (1st Honeymoon)

24.01.           : Birthday daddy

29.01            : Birtday mummy

27.07.2008   : Berita paling gembira....(mummy mengandungkan Haziq 4 minggu)

22.03.2009 :   Lahirnya Muhammad Haziq Irsyad. (buah hati pengarang jantung mummy daddy)




8. Changes that he asked you to do?

Daddy tak pernah sebut pun...Rasanya dia terima seadaanya mummy sebab itu yg dia nak dari mummy sejak dulu lagi kan?? ha ha poyoslah....



9. What is about him that you love so much?

Sebab daddy dah dijodohkan untuk mummy..Of course lah mummy sayang daddy sangat sebab daddy lah tempat mummy bergantung harap.....

Lagipun daddy pandai layan kerenah mummy walaupun kadang-kadang terbabas...dan sudah tentu  I Love Daddy sebab daddy adalah daddy Haziq...suami mummy......

Daddy baik, rajin, sayang mummy & haziq serta sayang familynya serta family mummy



10. What is about him that you wish he would change?

~ Jangan jadi cepat pemarah kalau tengah drive..suka sangat marah kereta-kerata yang tak dengar apa yg daddy dok membebel dalam kereta.....rimaslah mummy...boleh buat potong stim tau......... yang lain2 tak dak.....(ada..tapi biarlah rahsia)




11. You will lose your mind and crack your head when he..

Daddy amat rajin tolong jaga anak....sebab tu Haziq pun manja dengan daddy...lepas tu kalau daddy ikut apa yg mummy suruh...lagi mummy suka..dan bertambah sayang dengan daddy..

bila mummy bz di dapur...daddy bz dengan Haziq....sambil jaga Haziq....mata tak lepas tengok tv...itu wajib....tapi anak masih dalam kawalan....

bila daddy cium mummy bila nak tido :) so happy..malam tu terus mimpi yg indah2 ajer .......




12. You will smile through your eyes for the whole day when he..

daddy bangun pagi terus senyum & ajak mummy g jalan-jalan......sure mummy akan senyum sampai ke telinga.......

bertambah happy lagi kalau daddy ajak mummy g shoping...wah! daddy plak offer nak bayar semua.....lagi mummy rasa happy...rasa macam dunia ni ..dunia kita ajer :D




13. Complete below sentences, "My love towards my hubby is as big as..

Langit dan bumi......seluruh dunia ini......semoga jodoh kita kekal sehingga ke akhir hayat...I LOVE U forever & ever.....
01.06.2007 (Nikah)


02.06.2007 (Mummy side)


03.07.2007 (daddy side)


22.03.2009 (Hasilnya)




Settle sudah..


So my friends... jangan lupa buat yer...


1. Elyn - Mummy Wafiq
2. Ai - My life as mother & wife
3. Kak yati - mama ilya
4. Ekim - mama Ezry
5. Zura - wife iwan (penang)
6. Intan - mama Hadiff
7. Ain - Ibu Ahnaf
8. Munira - ibu Rayyan



# jangan lupa yer kawan-kawan semua...buat tag jangan tak buat#




 ***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

Mentari Muncul Lagi said...

Ermmm mama Ezzry dah jawap dah.. jgn lupe baca ek...

Elyn said...

hiks baru teringat yang kite pernah se class masa 1A4. time tu ham garang kan?? ekekek. eh ziela tag ni kite dh buat la. tak caya check under label tagged heheheh

masaklemakrebung said...

alamak..... menyesal baca sampaio bawah... heehehehehe.... nanti kak yati buat ye.. kat umah kak yati buat... lama giler tak kena tag nih..

Rizziela said...

Hi hi hi

Tq's mama Ezzry,

Elyn..
kita kan scoolmate start dari sekolah rendah. Ingat lagi tak?

Kak yati..
hi hi...best tak?