Setiap Petang




Setiap hari kalau nak balik rumah kita kat Kajang.....hati mummy pasti berdebar-debar.....

Yelah...takut anak kesayangan buat perangan sepanjang perjalanan balik.....mummy Haziq ni dah la  cepat gabra.....

Setiap hari pasti mummy akan ambil gambar Haziq dalam car seat..sampai kadang-kadang lupa date yang mana satu.....

tapi syukurlah...sekarang ni Haziq dah jarang buat perangai dah....mummy pun dah jumpa umpan yg sesuai untuk bagi kat Haziq...cuma kadang-kadang ajer x berapa laku umpan mummy tu...


Mood bercampur

Ni 19.01.2010 punya situasion.....mula-mula ok..lepas tu bila dah x larat nak tunggu ....apa lagi..buatlah cerita hindustan sampai kuar air hidung...sunggus sedih sekali mummy tengok....tapi Haziq buatlah apa pun...Haziq tetap Handsome di mata mummy & daddy


Ni gambar semalam kan...

Mummy umpan dengan bola....Nasib baik Haziq layan...tapi yg jadi masalahnya ...Haziq ajak mummy main bola dengan Haziq...mcm mana tu? dah la mummy tengah drive..mcm mana nak main bola....terpaksalah layan bila ada kat traffic ligh merah...tu pun kejap ajer....tp Haziq cerdik...tengok mummy tak layan..dicampaknya bola tu kat mummy..lepas tu tersengih-sengih gelak...nakal sungguh handsome ni


Ralit dengan buah limau

Ini umpan dengna buah limau..mula-mula tak pandai buka..bila tengok mummy buka..terus dia pandai buka..memang good boy la u Haziq...cuma x pandai lagi kopek buah ajer...mummy yg tolang suapkan ke mulut Haziq setelah mummy buang biji limau tu...takut tercekit plak anak mummy ni sorang...

pandai tau...hampas buah ...dia x telan..dia buang balik..mummy kutip ajer kat tepi mulut Haziq yg comel itu


Percubaan nak buak seat belt...berjayakah?????


Muka orang x berjaya buka seat belt...


layan buah limau lagi sedap...sampai masuk semua jari dalam mulut kecik tu


Stim terus makan buah limau Haziq?

Nasib baik sampai rumah Haziq x buat perangai...lega rasa hati mummy...tak payah nak berperang nak berlawan dengan Haziq sementara nak sampai kat Kajang tu....ish! ish! kasihan sungguh nasib mummy Haziq kan?








***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

5 comments:

uzzeh said...

hehe hani pon jenis cpt gabra kak..kalu nawfal da mule wat hal, kena plak kat tempat public, mule la hani jd kelamkabut hihi..tp haziq nie encem la..suke tgk dia pakai bj melayu

Rizziela said...

Haziq ada 3 helai baju melayu tau anti Hani..

Nawfal ada baju melayu tak?

Elyn said...

ziela tak try face depan ke seat die tu?? kalo tak die tak la boring tgk depan hehhe.....

Rizziela said...

Elyn.
seat tu x boleh..
kena tukar seat lain...
sekarang ni pun Haziq dah tak muat dlm seat tu..kaki dah terjulur kuar...
kena kumpul RM dulu :D

Elyn said...

owh ni carrier ek?? haah kenebeli baru camni sebab kaki sure dh terjulur keke