ABAH

Semalam 22.02.2010 merupakan ulang tahun kelahiran abah yg ke 59 tahun. Cepatnya masa berlalu....mummy baru ingat tok wan nak masuk umur ke 56tahun...tapi sudah mencecah ke angka 60. Patutlah tok wan nampak tak larat macam dulu......

Tarikh lahir tok wan sama dengan Haziq Irsyad..yg membezakannya hanyalah bulan...Haziq Irsyad lahir pada 22.03.2009. Berkongsi No 22 yg sama dengan tok wan tetapi bulan yg sama dengan pakcik Hasrol. (15.03.1988)

So sempena menyambut birthday tok wan..mummy dah arrangekan dengan semua orang untuk buat sedikit sambutan sempena birtday tok wan. Pakcik Hasrol ditugaskan untuk menempah kek. Mak teh Nora plak ditugaskan untuk goreng bihun, tok mummy goreng nugget & ayam dan mummy order pizza.

So setelah semua orang sampai kecuali mama ina yg terpaksa bekerja tu ....kita memulakan majlis dgn hidangan ayam, nugget & bihun goreng sahaja. Kek telah disorokkan oleh pak cik kat luar rumah...

Tengah sibuk mummy dok hidangkan bihun goreng...tiba-tiba lampu ruang tamu dipadam oleh pakcik...terkejut beruk mummy kejap....tiba-tiba mak teh nora kuar bawa kek yg telah dinyalakan lilin....wah! memang memang...terkesima kejap tok wan

Memang tok wan dah tau rancangan nak celebrate utk dia..tapi mungkin dia ingat tak ada kek..sebab tiba-tiba semua adik beradik mummy berkumpul kat rumah tok mummy pada hari lahirnya. Selalunya jarang dapat berkumpul sekali....tapi bila dia tengok kek...air mata bergenang jua....sayu hati mummy tengok tok wan. Orang yg telah membesarkan mummy & adik beradik yg lain

Kami semua sayang ABAH sesangat...Semoga abah dirahmati ALLAH...dikurniakan rezeki yg murah....diberikan kesihatan yg baik....dan diberikan kesenangan di dunia & akhirat hendaknya. AMIN


ABAH (saja aje buat mata mcm tu)


Emak tersayang


kek...Awat yg jadi ke 20 thn?

Ini semua keje pakcik.....saja nak ngenakan tok wan..dia gi tulis ke 20 tahun plak..lepas tu siap gelak2 lagi..apalah pakcik ni...tok wan dah 59tahun la....main-main ajer dia


Tiup lilin


Potong kek


Orang nak sambut birtday ..diaorang buka kedai urut plak


My parent (bagikan yg belakang tu..sibuk ajer maksu tu)


We with abah@tokwan (abaikan mulut daddy yg tengah makan ayam tu)

So sambutan kali ini biar pun sederhana tapi amat memuaskan..tapi sayangnya mama ina tak dapat joint sekali...kalau tak lengkap dah adik beradik mummy kecuali maklong yg jauh di utara tanah air....tak per....yg penting kita gembira

So lepas ni ada lagi sambutan birthday...kali ni...birthday Haziq Irsyad yg di combine dengan pakcik...pak cik nak tumpang buat doa selamat sebab dia semakin pulih dari sakit...Insyallah pada 28.03.2010. Nanti mummy akan war-warkan kepada semua..






***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Elyn said...

seronok sesekali celebrate besday abah camni kan? wafiq we all plan thn ni nk buat besar sikit. then sambut ngan atuk die sebab besday wafiq ngan atuk sebelah2 je heheheh

A.I said...

encemnye abah kau. tingat kat arwah abah :( huhuhuhu...

semoga tokwan encem diberkati Allah senantiasa hendaknya. amin..