Driver yang handsome

Ni cerita bulan satu..tapi lupa nak publish...so baru terasa nak publish


Kisah ni berlaku semasa kami g makan kat Tesco Kajang.....Sebelum masuk tu....mummy terpandang ada satu sudut penuh dengan kereta mainan kanak-kanak. Saja ajer g mengendeng..rupanya kereta control...RM5 untuk 10 minit. RM3 untuk 5 minit.

Mummy try letak Haziq...ok..suka..tapi sayangnyer kereta tu plak rosak...try plak atas motor..tak mau..siap nagis lagi x minat motor...kelakar la Haziq ni....

So sebab nak bagi Haziq merasa naik kereta kontrol tu gak..mummy & daddy sanggup tunggu sehingga orang dah habis main...dapatlah Haziq merasa..

Walaupun kereta pink...naik ajerlah Haziq...tak kira dah..janji dapat merasa udah..


Aksi Haziq

Sungguh..memang teruja tengok Haziq bawa kereta... Happy bukan main...Haziq cuma duduk & jaga stering...daddy yg kontrol dari jauh....siap bawa kereta sebelah tangan ajer tau...jangan tak tau..

Orang yg lalu lalang semua heran..budak kecik pandai bawa kerata sendiri..siap tegur daddy lagi..anak sapa tu ? Ha ha..kelakarlah..

Bila diaroang perasan ada remote kat tangan daddy baru diaorang gelak...lawak kan? Tapi Haziq memang relax giler bawa kereta tu...Daddy siap bawa laju-laju lagi...Haziq tetap maintain dengan sebelah tangan ajer. Sebelah lagi dok pegang kat tepi pintu....

Tapi bila dah cukup masa....tak mau bangun plak...ini yg haru ni..tapi mummy suruh ajer daddy angkat..nagislah kejap...lepas tu bila dah jalan ok dah...

lain kali kita main lagi kalau ada...tak boleh selalu..nanti addict plak....

Daddy ada hasrat nak beli kereta macam ni untuk Haziq...tapi tunggulah Pak Najib bagi bonus besar untuk daddy..akan tercapailah hasrat daddy tu




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

Intan Azmira said...

jangan Haziq teruja kan, kak tina yg dah beso tu pon pantang ayah dia approve, sure dia naik..nak wana pink je lak tu..kalau ada org pakai, sanggup tggu...tp dia control sendiri la..mula2 dulu, nyaris terjun escalator

Rizziela said...

Yerlah intan..
budak-budak semuanya suka kan? selama ni dok tengok mak bapak ajer yg dok drive...diaorang pun nak rasa pengalaman bawa kereta sendiri gak..

control pun control la..janji merasa :D

Mentari Muncul Lagi said...

Amboi Haziq dah ada citer2 nak drive sendirik ek.. pas ni abis la mummy tak der chance la nak drive dah sebab haziq lagi terror lg dr mummy nanti... hehehe