Emergency

Semalam 11.02.2010 mummy terpaksa sekali lagi ambil emergency. Dalam 1.15pm tok wan call dari HUKM. Sambil nagis-nagis wan bagitau yg pakcik sakit dah teruk..muntah darah & berak pun darah. Pakcik mengamuk kat hospital sebab tak mau buang air kat atas katil yg disediakan...dia nak ke tandas gak

Pakcik Hasrul Haziq memang degil sikit..tak mau dengar cakap orang walaupun dia tengah sakit. Dia dah terlalu kurang darah..so mana boleh dok jalan-jalan ikut suka hati..nanti kalau jatuh pengsan..kan dah susah..tapi tetap degil..nak gak jalan g toilet...

Bila tok wan call..mummy dah jadi mengeletar satu badan..dah x boleh nak bawa motor g HUKM. Nasib baik lah ada drive office yg baik hati sudi hantar mummy kat HUKM. Mummy terus direct HUKM.

Sampai kat HUKM...terus g ke tingkat 7 wad 7C. Cari katil pakcik....sebelum jumpa katil pakcik ..mummy terjumpa paklang dulu...paklang pun mcm dah mamai....

Terus cari wan...nampak ajer katil pakcik..mummy tengok tok wan mata dah merah..menagis teresak-esak..sepanjang hidup mummy rasanya ini kali ke 2 tok wan menagis..yg pertama masa anak buah tok wan meninggal sebab excident. Lepas tu dah x pernah menagis lagi walaupun nenek mummy meninggal.

Mummy memang tak boleh tengok kalau orang menagis..apa lagi...drama pun bermula..mummy pun banjir bersama..sambil menagis..mummy pujuk tok wan..suruh sabar..jangan menagis..kena kuat demi pakcik...tapi tok wan x boleh tahan...

Dia kata tadi pakcik muntah darah teruk..bila duduk..darah kuar ikut dubur..pakcik dah jadi lembik..doc plak kata peluang pakcik 50-50. Tu yg tok wan jadi mcm x keruan tu...Ya ALLAH..siannyer kat pakcik..

Pakcik terbaring lesu ajer atas katil..nak buka mata pun x larat..sian sangat...tapi nak buat mcm mana...dah nasib pakcik nak kena..

tak lama lepas tu maksu sampai...diikuti dengan maklang.....lama lepas tu baru tok mummy sampai dengan mama ina & the geng...tapi pakcik tak lama kat situ..sebab nak kena transfer ke wad HDF. Wad ICU kat tingkat 6 plak...

bila pakcik ditolak ke tingkat 6, kami beramai-ramai ikut serta. Tapi kat tingkat 6 tak boleh masuk ramai-ramai sekali..sekali masuk 2 orang sahaja. Kanak-kanak bawah 12 tahun dilarang keras masuk. Sebab dalam bilik ni penuh dengan mesin-mesin ajer....

Sungguh sedih tengok keadaan pakcik..tapi pakcik sangat kuat melawan penyakit dia....cuma dia agak kalah kali ni...dia x kuat seperti selalu......

Kejap-kejap pakcik minta air. Dia sangat dahaga katanya. Dia nak air sejuk ajer..tak nak air mineral..tak puas minum katanya...Sian sungguh. Bibir pakcik pun kering sangat. Sampai melekat dua-dua bibir tu..Ya ALLAH memang mummy tak kuat untuk menempuh saat-saat mcm ni.. Mummy tak boleh lama dalam wad tu..mummy tak sanggup.

Petang...Mak tam & pak ndak datang melawat. Pak Ndak bawa air Zam-zam untuk bagi pak cik minum. Nasib baik pak cik minum banyak gak..semoga pak cik cepat sembuh. Itu doa kami ...keluarga pak cik...

Mummy dah tak boleh nak teruskan menaip....terasa nak banjir plak kat office ni..

nanti kalau ada masa...mummy sambung lagi......

Esok dah start cuti raya cina....tak tau la ada masa tak kat rumah nak update ke tak..




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

1 comment:

Elyn said...

moga cepat sembuh.... sedih pulak baca!!