Cuti CNY

Hari ni merupakan hari  terakhir  untuk cuti CNY  2010. Mummy  tak dapat  berehat sepanjang cuti CNY ni kerana ada tetamu datang dari Penang  nak  ke  N9  atas urusan  peminangan

Mummy  tak  dapat ikut alasan teknikal.... hanya hantar wakil ajer...

so sebab  tak mau dok rumah ajer....kita  telah merancang  satu percuti  ke sungai congkak...ahli persatuan yg ikut itu adalah  terdiri dari kita sekeluarga...tok mummy, maksu, mak ngan nas, mama ina  sefamily &oni  Haziq

Kita  bertolak ke sg congkak  tu pun  dah pukul 12pm lebih  dah...dah tengah hari...selepas semua tetamu kita kuar pergi  ke N9..

Sampai  kat  sana....orang memang dah  ramai  giler....penuh dengan  kereta2 ..

Nasib baik  kita  dapat gak sewa  pondok kat situ...itu pun setelah  puas dok tunggu orang  balik...ada gak rezeki.....


Haziq dengan pelambung baru..suka bukan main lagi dia

Sampai ajer kat sungai...terus mummy salin Haziq dengan pakaian lain..buka pampers semua..mula-mula pakai baju lagi...2nd round baru buka baju...Suka Haziq dapat mandi sungai.. ni adalah 1st time Haziq mandi sungai tau...tu yg bukan main exited lagi dia tu..

Bila mummy acah ajer nak kuar dari sungai..melenting2 marahkan mummy...tak puas mandi lagi kot..tu yg mengamuk tu..bila letak balik dalam air ...siap kocak-kocak kan air lagi.....


Suka main air..tak takut langsung


Daddy mandi dengan Haziq je ker?

Haziq mandi dengan daddy ajer...,mummy memang tak tahan dengan kesejukan air sungai congkak ni..terlalu sejuk hingga ke tulang sum sum...tak sanggup mummy nak berendam dalam tu..menggigil dibuatnya..takat nak rendam kaki bolehlah...


Budak handsome yg suka mandi sungai

Haziq siap relax lagi atas batu dengan daddy..mencari ketenangan ker Haziq? dengan baju tak pakai..nampak perut bolat Haziq tu :D


Manja betul dia dengan daddy yer

Ada ke patut Haziq suruh daddy bawa Haziq jalan-jalan dalam sungai. Mana boleh sayang..dalam sungai tu banyak batu yg licin-licin..kang kalau terjatuh karang..sapa yg susah? mummy gak...tapi daddy layan gak anak kesayangan dia tu walaupun tak lama..janji Haziq puas hati ....



Our family

Sempat ambil gambar 1 family ni 2 keping ajer...mummy sibuk dengan makanan..perut lapar tu...


wif tok mummy

Pondok yg disewa dengan RM5 sahaja...tapi terlupa bawa tikar la plak..dok ajalah atas kayu tu.....Haziq kalau dengan tok mummy suka bukan main..tapi bila nak ambil gambar..lari-lari plak..pemalu la konon...

Kita mandi kejap ajer...sebab masing-masing tak tahan sebab sejuk...datang pun sekadar nak menghabiskan cuti CNY ajer..Esok dah start keje dah..so bila lagi nak lepak-lepak kan?





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Elyn said...

hiks we all tak kemana!! berkubang dlm bilik sebab kite demam la ziela!!

Rizziela said...

siannyer elyn.
cuti panjang plak boleh kena demam kan?