Perkembangan

Dah besar sekarang anak mummy....dah tujun bulan setengah dah..Alhamdullilah..membesar dgn sihat & cerdik

Sekarang ni Haziq dan pandai bye bye dengan jayanya.....dah pandai minta di dukong...dah pandai makan biskut sampai habis...dah pandai memilih orang.....

Bangun pagi pagi mesti tersenyum manis ajer kat mummy & daddy....comel sangat......

Bila bangun...guling guling lagi dengan Barneynya dulu...lepas tu tengok mummy & daddy bersiap...dah siap suruh angkat dia plak...salinkan baju & CD dulu...lepas tu tergedik-gedik kaki dia nak turun bawah...tambah tambah kalau dengar alarm kereta daddy dah on...lagi la dia kelam kabut...mungkin Haziq ingat daddy nak tinggal dia kot...

kalau balik rumah ajer....tak kiralah pukul berapa sampai....sure dia nak ajak naik atas....Haziq macam tak suka aja tengok tv kat bawah...nagis-nagis lah.....bila dapat ajer naik atas..bukan main suka lagi...siap gelak-gelak lagi...golek golek sorang-sorang...bagi peluang kat mummy nak mandi & kemas barang barang utk esok hari...

dah pandai dah sekarang ni.... tak mau tido awal....bila mummy ajak tido..siap geleng geleng kepala lagi...bila di peluk..dia marah kita plak...rupanya Haziq nak main lagi..mummy sempatlah tido kejap sebelum Haziq sendiri datang nak nenen...lepas tu baru tido berpelukan dengan mummy.....sorry ek daddy.  Malam malam sekarang ni dah tak mau nenen..paksa macam mana pun Haziq tak mau....rapatnya mulut dia kalau mummy sumbat gak...aduh....sakit giler tau

kadang kadang mummy tengok anak mummy ni....macam tak percaya ajer...dah besar dah sekarang....bila mummy tengok gambar mummy...rasa macam tak kawin lagi ajer gila perasan aku ni .... tak sangka....unik sungguh kurniaan ALLAH untuk mummy...Alhamdullilah...

tak sabar nak tunggu Haziq boleh jalan....sure daddy akan kurus.....tak payah diet yer sayang..  nampak gayanya Haziq ni boleh tahan lasak juga...belum boleh jalan pun dah nampak..kalau dah ada kaki sendiri esok.....surelah..mummy dengan daddy hari hari gaduh...sebab tak larat nak kejar Haziq ke depan...ke belakang..ke atas..ke bawah..ke bilik..ke bilik air ...ke dapur.....sure lah merah padam menahan marah...

macam bagus ajer mummy ni...perasan ajer lebih...Haziq berdiri pun boleh lagi..dah perasan nak suruh Haziq jalan....




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Tak terasa kan ziela dh besar pun.Haziq dh makin bijak skang ni ye.
intan pun sma,tak sbr nak tunggu hadif pndai jln.hehe.

Rizziela said...

ha ah intan.....

mcm x percaya kan...cepatnya besar..

intan dah pregnant lagi ker? berapa bulan dah?