Pagi Jumaat

Kejap aja masa berlalu.....dah hari Jummat hari ni....Penghulu segala hari...


Pagi tadi daddy hantar Haziq & mummy g umah oni......Sampai umah oni..Haziq tak nak turun dari dukungan mummy......sebab semalam mummy tak ambil Haziq kat umah oni...so Haziq merajuk la kan?

Tapi bila bagi biskut...dok la kejap...dapat perangai baru....nak makan biskut..tpi nak orang yg suapkan..dah tak pandai nak guna tangan sendiri utk makan yer....Oni kata akal tu dah dapat dari semalam lagi....bila bagi biskut...dia buka mulutnya untuk Oni suapkan...biasanya cepat ajer tangan tu capai nak ambil...

Oni mengadu lagi...Haziq semakin manja sekarang ni....Tido terpaksa atok & oni bergilir jaga...sebab??? Haziq tak mau tido bawah..nak tido atas bahu orang ajer....pandai sungguh anak mummy sekarang kan?



Muka budak kena paksa pegang biskut

Mummy suap sekali ajer kat mulut Haziq...lepas tu mummy paksa Haziq pegang biskut tu sendiri....mula2 tak mau ambil...bila tak mau ambil...mummy makan terus biskut tu separuh..dan dan tu gak la Haziq ambil balik biskut tu dari mummy....cuba tengok biskut kat tangan Haziq...kat bahagian bawah tu la bekas mummy dah kerjakan...sedap tau biskut ni...perisa carrot...




Makan biskut main2 ajer

Bila dipaksa makan...dia makan main2 ajer...letak ajer biskut kat mulut tanpa kunyah...protes ek? tp bila mummy minta..senyum-senyum tak bagi...tau kedekut....dah dalam rumah pun masih pakai topi...lupa mummy nak buka...Haziq dah muka macam Jepun kan?



Sibuk dengan bakul mainan dia

Haziq ada satu bakul yg disediakan utk letak semua barang2 Haziq...dalam bakul azimat tu oni letak semua keperluan Haziq termasuk maiann & flash card...so kalau Haziq nak mainan...tarik ajer bakul tu..lepas tu punggah semua cari apa yang Haziq suka...nanti atok atau oni boleh tolong kemaskan balik bakul tu....

Kalau kat umah..mummy tak bagi buat macam tu...sebab? mummy malas nak kemas balik....ha ha ha..
biasanya mummy bagi satu atau dua barang ajer untuk main....lepas tu yg lain simpan dulu...tp kalau mood baik ...memanglah dapat semua mainan...tp jarang dapat...sebab kita jarang ada kat umah kan??? Rumahku Syurgaku



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Comelnyer haziq pkai topi.memang dh mcm anak jepun.hehe.roti tu yg brand baby bites ke kak ziela?hadif mkn yg brand tu.yg carrot belum pnh try,dia suke yg ayam,vegetables.
A'ah kak ziela,intan dh preggy lagi.bru masuk 6weeks.

Rizziela said...

Ha ah intan...Baby Bites.

Ha ah, macam anak Jepun kan? Ada gak beli perisa vegetables tapi mcm kurang suka dia....

Intan pregnant ek? Hadif dah berapa umur dia?

Elyn said...

hiks tggu la dh pandai mkn nnt!!