MC

Hari rabu mummy mc....nak g klinik.....

Haziq mummy hantar dulu kat umah oni...x berani nak bawa sebab takut orang ramai...karang menjerit plak anak mummy sorang ni.....dah la kali ni nak g jauh sikit...bukan kat area rumah kita......

Daddy hantar mummy g klinik..sampai awal giler kat klinik tu..ni semua gara-gara takut jem & tak nak lambat balik la....asalnya mummy nak masuk keje balik..tapi dah lambat sangat...sure x boleh masuk keje lagi....

lepas dah settle segala urusan kat klinik...daddy hantar mummy balik rumah oni..daddy terus g kerja balik.....so kat rumah oni...mummy nyusukan Haziq dulu...sebab dari pagi tadi oni kata Haziq tak mau menyusu...lepas menyusu..kita dua-dua berlayar ke pulau Doq....selamat.....

Sedar-sedar oni kejutkan mummy suruh bangun makan ajer..tp sebab dah ngantuk sangat..mummy kata kejap lagi lah...lagipun Haziq pun masih tido lagi....sian plak....

Dah makan & rehat kejap..mummy bawa Haziq g site office mummy kat Mahkota Cheras..nak bayar duit kutu jap.....



Dengan anti Yanti

Bukan main suka Haziq bila g kat office tu...tapi tu ar..sebab tak rancang..tak ada baju yg sesuai pun Haziq nak pakai untuk g jejalan..pakai ajer baju yg dok rumah tu dengan x ada kasutnya...sian Haziq...dah jadi tak handsome dah Haziq...



Ni masa nak balik...mummy umpan dengan beg duit kecik mummy..diam kejap...nak drive balik rumah tok mummy ni..jauh gak perjalanannyer ni.....takut nagis plak...



Dah nagis..sibuk nak pegang tangan mummy...nak suruh mummy angkat dia letak depan stering lah tu...mana boleh sayang....jalan highway tu..bahaya sangat-sangat...tak berani mummy nak ambil risiko



Muka dah sebek habis dah waktu ni..minta simpati mummy ni...tolonglah mummy....dah la panas ni...Haziq kan putera lilin...tak boleh kena panas....tak tahan...tapi mummy buat derk ajer...tak berani nak tegur-tegur Haziq...takut lagi kuat nagisnya nanti....



Akhirnya..jerit sekuat hati...sebab mummy buat tak layan...sekarang ni jangan harap nak suruh dia baring dalam car seat tu...lagu kuat dia jerit..nak duduk macam orang-orang yg besar ok....tak mainlah baring-baring ni semua....

Tu sebab lah mummy sekarang ni tak berani nak drive sendiri waktu balik keje....sure Haziq akan berdendang sayang dalam kereta......mummy tak sanggup..jauh gak dari batu 10 nak ke Kajang tu....tak tahan telinga & hati mummy dengar Haziq nagis minta simpati untuk di angkat...tambah-tambah kalau malam hari..sure lagi takut Haziq dalam kereta sorang-sorang..kalau mummy peluk..tak per la juga kan??





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Alololo comelnye haziq buat muke sedih tu..hehe..geram sgt la kat haziq ni kulit dia putih gebu je,bam2 lak tu.

Intan bangga sgt kat kak ziela sbb fully bf haziq wlaupun keje :) insyaallah intan nak ikut jejak kak ziela utk bf next bby ni nanti..

Rizziela said...

cute kan dia buat muka simpatai..akak pun suka

bagus intan..kalau intan nak bf ..akak memang sokong 100%....akak boleh bantu intan kalau intan sudi