Kecik-kecik Cili Api

Semalam balik keje Haziq baik...sangat baik dalam kereta...tak nagis pun kan? cuma dekat2 ajer nak sampai ada sikit bunyi...tp mummy buat derk ajer..ha ha ha

Semalam mummy masak kat umah...buat sambal udang dengan sayur sawi sotong...oni bagi lagi kari ikan..so makan lah dengan aman...sebab Haziq sekarang ni mummy dah train...kalau mummy dgn daddy makan...Haziq x boleh kacau....sebab tak baik...kacau orang orang tua2 makan...

lepas makan....Haziq dah gelisah..tu tanda nak naik atas la tu...ok jom....kita lepak kat atas....

naik atas..Haziq belum nak tido..golek2 atas katil..suka sungguh hati hari ni kan? pantang daddy acah..mengekek2 gelak...bahagia mummy tengok Haziq hari ni..hilang segala penat lelah kat office....

mummy tengah kemas baju..daddy dengan keje2 dia..so Haziq dok sibuk cari keje dia...mula2 pusing2 cari barang...x dak...lepas tu usaha nak g ke daddy....



tengah dok cari idea...apa nak buat ni..tgk mummy..tengok daddy...



At last...kacau daddy buat keje...daddy kyusuk..sampai x perasan anak dah dtg...


Daddy pun punyalah khusyuk dok buat keje...x perasan anak dia dah sampai ke tempat dia.....ralit sungguh...

Yang Haziq sekarang ni pun...lajunya bukan main lagi..bukannyer merangkak..tapi mengesok..dia duduk sambil bergerak..mummy pun x mampu nak buat mcm tu Haziq...sedar2 dah x ada kat tepi mummy...

nampak mcm Haziq nak skip merangkak ajer...sebab dah boleh bergerak dengan cara duduk ajer...memang dasyat.....

mulut pun bukan main lagi...kalau orang buat tak layan ajer..dia mula la tarik2 tangan kita..suruh kita tengok ....selagi tak tengok...selagi tu la mulut dia...Ya Allah..bising...mcm daddy dia...

Tapi walaupun mcm tu...kehadiran Haziq telah menceriakan kehidupan mummy & daddy....

Daddy pun dah x macam dulu...nampak sungguh perbezaannya....Alhamdullilah (daddy jangan perasan yer)

Semoga cepat besar yer....x sabar2 mummy nak tengok Haziq pandai berjalan..lepas tu daddy dah kepenatan dok kejar Haziq lari naik atas turun bawah...lari dari satu bilik ke satu bilik..sure waktu tu kecoh giler umah kita..sekarang ni pun dah kecoh...nanti bertambah kecohlah umah tu..baru meriah....




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

1 comment:

Elyn said...

hoho..... lauk yg sedap!!!