Muzium Penjara, Melaka

Last week punya cerita.. kita sambung..

Bznya mummy sampai x sempat nak cover semua cerita

Bila cuti..semuanya pun bercuti..

X sempat nak angkut lap top semua nak update blog

Kita snap2 ajer dulu gambar..update later2 la

Masa nak g Johor.. Singgah dulu melaka

Daddy bawa kita g melawat Muzium Penjara kat Melaka

Bergambar dulu selepas turun kereta sebelum ke muzium

Kebetulan plak..ada bas penjara kat belakang tu

Ni sebelum masuk muzium

Kita bergambar dulu

Jom melangkah masuk

Sedihnya nak masuk kat sini

Ehem.. ada apa2 ker?

Hadfina sampai mcm tu sekali tengok yer...

Dah start nak masuk

Sakit bahu mummy dukong Hadfina..8kg katanya.. baru 7 bulan

Sedihnya..

Eksyen ajer lebih.. yg Hadfina bukan main suka lagi nak masuk dalam tu yer


Contoh baju banduan mengikut kreteria.. x sempat nak dengar detail2 dengan nak control hero2 tu lagi

Berlari sana sini..bising

Nasib baik orang x ramai

Gambar rotan

Giler besar kot..

Berdarah2 lah bontot diaorang yg kena sebat

Bergambar kejap dengan Tuan Inspector

Hafiey takut.. Harith pun sama...

Bergambar dengan Tuan sebenar

Hadfina dengan daddy

Memang x larat mummy nak dukong Hadfina aja

Last2 daddy yg kena.. hahaha..

Practice before triplet yer daddy

Tengok gambar2 Penjara setiap negara

Tuan sendiri pun mcm terpegun.. x kan tak pernah masuk Muzium sendiri kan

Jom.. kita pusing2 lagi

Suka nampak anak dara tu

Daddy mcm bangga ajer dapat anak dara kan

Haziq dah kenapa tu?

Adoi.. memang aktive betul diaorang kat sini

Berlari sana sini x tau takut langsung

Eh.. mummy dah kenapa

Dengan patung pun sama sibuk nak bergambar kan

Bilik banduan..

tak tau kenapa special sikit

Takutnya

Haziq jadi jurukamera

Cantik gak

Suka eh

Pusing2 lagi

Dan lagi


Pedang pegawai

Masa mummy kawin.. lalu bawa pedang ni lah

tapi x la terlalu panjang..

berapa kerat aja yg ada

Tengok anak2


Naik atas

Tempat sel & tempat gantung banduan akhir

tapi tempat gantung banduan x boleh ambil gambar

tempat tu memang seram

Rupanya tempat gantung Mona Fendi dulu


Dah dah.. jom balik

Harith yg jeles tengok daddy dukong Hadfina dari tadi

Hafiey dah redha.. jangan mummy yg dukong..memang marah dia


7 comments:

Amanda Suria said...

nampaknya memang kena masukkan tmpat ni dalam wishlist kalau ke Melaka..nampak menarik..

Aty_Fared said...

ingat kan macam seram jer..hahaha.. dok bayang macam penjara betul tu..

Salina@IbuAqil said...

Tiket nya berapa dear kalo nak msk?!
Teringin plak nak bwk si Aqil Naim..
Lama x sggh sini..
Ibu dtg ziarah.. ;)

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

ooo... baru tau ada muzium penjara... thanks for sharing...

mama tisya said...

1st time dgr muzium penjara...bole la tgk apa rupa dlm penjara kn hehe

Kakzakie Purvit said...

Menarik jugalah Zie.
Kakak selalu ke Melaka tapi tak pernah singgah sini tau.

Nazayiena Ayiena said...

Tahun lps dah pg,kita pg hari isnin,tapi tutuplah,sampai skrg x kesempatan lg nak pg...