Kisah Kek minyak yang tak jadi

Kisah kek minyak

Selalu buat kek minyak.. x pernah ada masalah

Bila kali ni.. orang order 2 biji sekali gus.. dia plak buat hal

Tapi setelah dikaji.. ditelek..rasanya mcm tau ajer kenapa dia x jadi

Nanti kita cerita

Rupa kek minyak yang dah mendap balik lepas kukuks.. patutnya dia naik gebu

Masa kukus..naik sampai ke penutup..bila dah keluarkan..terus mendap sampai separuh loyang kot


Bila dah transfer ke bekasnya

Nampak sedih ajer rupa kek ni

Masa kek tengah naik

Nampak tak?

Sampai dah ke penutup dia dah

Kalau penutup tu tinggi sikit..mau lagi naik kek ni

Tapi sebab x muat..takat tu ajerlah yer

Nampak kegebuan kat situ kan?

Warna pun dah ok 

Macam sedap ajer kek ni

Terliur dah

Bau wangi semerbak 1 rumah

Tak sabar nak rasa

buat plak 4 adunan

Ni sebelum kukus

ok lagi..

Confident naik cantik.. tp tak sangka

dari nak jual .. terus bagi dia rasa ajalah

kira sedekah ajerlah

x sanggup nak jual kek yang kita buat x puas hati tu kat orang

Rezeki depa kot untuk merasa kek ni

6 comments:

cik hani said...

takpe kak..
percubaan..
nanti praktis mesti menjadi dengan jayanya

nuyui a.k.a miss YUI said...

nanti crita sbbnya ya kak..

NabilaHasyim said...

huaaa, nak jual tak jadi plak ye..
tu yang sy takut nak jual2 ni..

bab kek, sy belum berjaya lagi..
pernah minta resepi dr kawan, tapi belum pernah cuba lagi kek minyak ni, dah ke mana la resepi tu..

nanti share ye, apa yg xkena tu..

Kakzakie Purvit said...

Eh... tapi mata kakak tengok ok aje Zie
Untunglah yg dpt foc:)

LYAfrina said...

xpelah..y penting rsanya ttp sedap..

mde nak jadi nk buat mcm mana kan..

Cikna said...

Cikna&mummy ritu 3x try&error baru menjadi bila dh menjadi asik buat je...;-)