Kerahan untuk tido


Hairan betul anak anak ni..

Kalau kat rumah oni..elok ajer diaorang ikut schedule tido yang oni dah tetapkan.. x ada masalah pun

Satu hari .. mesti kena tido siang..x kisah kejap ke lama..tapi wajib tido..

Tapi kalau dengan mummy.. .adoi...

Sehari suntuk pun depa boleh bertahan...asyik bersilat ajer keje diaorang ni tau


Keadaan bila dah kena paksa tido

Ini mummy naik angin.. asyik main..sampai dah petang pun x ada tanda2 nak tido.. so.. apa lagi

Buat kerahan tenaga.. semua naik atas.. masuk bilik.. tido

Jangan ada alasan...

Marah kaw kaw .. baru diaorang takut.. tp kalau setakat marah sikit2.. jangan harap

Tapi before tido tu.kena kenyangkan perut diaorang dulu

Baru tido lena


Patutnya Haziq tido bilik sendiri..tapi dia nak tido dengan adik..kita layankan ajer

Tengok tu.. Hafiey la paling susah tido

Harith senang aje..

Letak kepala.. baca doa.. terus tido

Masing2 kalau tido.. bantal kena banyak..terutamanya Harith...

Harith sorang ajer dah 4 biji bantal..paling sikit..kena ada 3 biji bantal termasuk 2 bantal peluk dia

Yang gambar moon tu dia punya bantal la..adik ambil bear.. Abang Haziq pinjam bantal Hafiey.. sebab dia malas nak ambil bantal dia kat bilik sebelah

Tapi bila dah dapat tido petang.. huh.. sure sampai ke maghrib la jawabnya

Tapi ok lah..x la badan tu letih sangat kan




5 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

mcm2 gaya deme tido..hihi

Nafira usof said...

sama lah ngan anak2 Zura.
kalo kat rumah mmg dorang x tido siang. main jer.
kalo kat rumah pengasuh boleh plak tido siang.

sararisa said...

ye anak2 sara pun sara paksa tidur siang..kalau tak masuk maghrib baru nak tido..kang org siap nak tido dia bgn nak main hahaha...

Kakzakie Purvit said...

Hihi... sebenarnya boleh aje nak tidur tapi dah kata budak kan Zie fikir nak main aje. Bila dah mummy marah last tidur juga:)

Yumida Huda said...

diorang tido beralih tempat x kak? kalau anak buah memang ganas tdo. x dpt tdo kat katil takut jatuh