Ibu lesap tinggal bayiIbu lesap tinggal bayi

Johor Bahru: Seorang wanita berusia 37 tahun yang memberi alasan sibuk mencari keluarga angkat untuk bayi perempuannya berusia tiga bulan sejak Julai lalu, sebelum dia menghilangkan diri menyebabkan masa depan anaknya itu tidak terbela.
Pelindung Kanak-Kanak Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) Kulaijaya Jamalluddin Hassan berkata, wanita itu melahirkan bayinya di Hopsital Temenggong Seri Maharaja Tun Ibrahim, Kulaijaya pada 26 Julai lalu. 
Bagaimanapun, katanya, wanita berkenaan bertindak meninggalkan bayi berkenaan sebelum bayi itu dirujuk ke Hospital Sultanah Aminah (HSA) pada 19 Ogos lalu. 

Menurutnya, bayi berkenaan yang dinamakan Nurin Alia Abdullah diberi perlindungan di Rumah Perlindungan Kanak-Kanak Sinar Juita.
Foto
NURIN Alia

“Pada 21 Ogos lalu, ibu kandung kanak-kanak berkenaan datang ke pejabat kami bagi membincangkan mengenai anaknya dan memaklumkan ingin menyerahkannya kepada saudara.Comelnyer anak dia..kenapalah x bagi kat mummy ajer...mummy bukannyer ada anak perempuan lagi..sian Nurin...apalah nasib dia kan


***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

5 comments:

Yumida Huda said...

kesian la tengok baby tu
comel je
yumida isi tabung Nuffnang sini - digi - selamat menabung :)

Masya said...

Mcm2 hal skrg ni.. Dampai sanggup tgl ank

Rizziela said...

Tq Yumida....

Aty_Fared said...

ya Allah....keji betul mak nyer..anak secomel tu...sanggup ditinggalkan..kesian anak tu tak paham ape2....mesti rindu pada mak nya....ya Allah.....

Fiza Rahman said...

Comel tu. Sanggup dia tinggalkan.