Habis 2 kilo


Anak anak mummy memanglah suka sangat dengan kerang.bagilah kat diaorang berapa kilo pun mesti licin...pandai buka sendiri plak tu..

Ni saja ajer mummy beli kat pasar segar kerang..beli 2 kilo lebih tau..habis gak makan dengan tok mi & maksu...paling laju 3H la 


Ini lauk diner kami masa ahad lepas....yg habis tentu lah kerang

Sayur dengan ikan goreng tu habis meratah ajer bila kerang dah clear

Susah sekarang ni nak dapat kerang yg besar & segar....

This week ingat nak g cari lagi.nak buat masak pedas2 tu


5 comments:

izan mama mia said...

sedapnya...akak pon sk ...jom p cari..hihih

Masya said...

kerang mahal skrg kan.. sdhlah kecik huhuhu.. kat tempat sy jgn x caya yg freshh sekilo rm 5, kalau kat pasaraya pun sekilo rm 4 tp fresh lah huhuhuhu

Qhaifa Nur said...

susah nak dapat yang besar....
kalau dapat beli saja..mahal belakang cerita kan...

Elyn Sani said...

Tgk org makan terliur aku. Tp nk mkn x berani sbb perut aku sensetip. Asal makan je mesti lepak jamban satu hari!

Lily@MamaZaraZareef said...

pndaiynye 3H makan keran..siap buka sndiri lagi eh..anak2 saya tak layan pon..mama papa jek pemakan kerang..>_<