Berbasikal

 
Jarang sekali sekarang ni nak dapat bawa anak anak g ambil angin petang..ada ajer yg x sesuai dengan masa
 
So ahad lepas..mummy paksa gak daddy bawa anak anak g main basikal
 
Memang dah planning nak beli basikal utk twin... yg ada hanya 1 ajer basikal abang Haziq yang dah lama mummy beli masa abg Haziq kecik2 dulu..tp itu pun kat rumah oni ....
 
So daddy belikan lagi 2 basikal..mula2 nak belikan untuk twin..tapi bila mummy piker piker semula..abang Haziq punya basikal tu kecik..tak sesuai dengan umur dia yg semakin besar kan? so kita bagi kat twin..abang Haziq kita belikan yg besar sikit..yg sesuai dengan umur dia kan
 
So nasib kami baik..dapat lah basikal yg pada mummy ok lah harganya berbanding dengan kat Tesco..sebab dah servey kan dulu sebelum beli
 
 
Harith
 
Tapi kesian kat Harith...basikal kat rumah oni..tak g ambil lagi..so menagislah ia tak ada basikal bila abang dengna adik naik basikal..nasib baik kat sini ada sewa basikal...
 
Choise utk yg beroda tiga ni hanya satu ajer...walaupun buruk..oklah..dapat gak dia naik...Harith pun tak kisah baru ke buruk..janji dia dapat naik macam abang dengan adik dia ajer..
 
Dah pandai kayuh tau mamat handsome ni...cuma handle tak pandai nak adjust lagi
 
 
Semangat ajer dia bawa basikal kan?
 
Mummy kena teman dia plak..sebabnyer..dia takut nak kayuh sorang2..mcm tu pun boleh kan? dengan nak jaga Hafiey lagi...abang Haziq lagi..mana boleh
 
 
Daddy take over jaga Harith...
 
Bangganyer anak2 dah besar..Alhamdullilah
 
Semakin handsome plak Harith ni mummy tengok tau
 
 
Hafiey dengan basikal barunyer
 
Nak naik kereta pun nak bawa basikal dia...
 
Nampak mcm semangat kan? tapi sebenarnya Hafiey belum pandai kayuh lagi.kena ada orang tolak kat belakang..baru basikal dia bergerak..adoilah adik ai...
 
Abang Haziq pun sama sibuk nak keluarkan basikal dia..masih dalam kereta lagi masa ni
 
 
 
 Gaya macho Hafiey naik basikal
 
Kalau tak ada orang tolak..kat situ ajerlah dia duduk ..
 
Kelakar la Hafiey ni..tapi handle pandai plak dia handle...
 
Dah nama pun twin kan? so saling melengkapi antara satu...
 
 
 
 

10 comments:

Sha Purple said...

comel anak2 akak nak main basikal. =)

Lyn Yusoff said...

Mmg jdi benda wajib if anak2 dah start membesar sure kita akan beli kan dorg basikal..
ermm besar dah anak u..

Aty_Fared said...

seronok aktiviti sama2 ngan anak ni kan... :)

::NureeN:: said...

wahh.. dah pandai yerr...
anak nureen baru dok bleh ckit2.. :)

Ummialyaanas said...

tibe2 teringat basikal anak kt rumah tu..pusing2 stakat gril pintu smp pagar luar rumah je...alahai..masa oh masa..

*salam kenal*

Elyn Sani said...

Ziela ko nk murah try survey beskal kat jln kuar dr cheras perdana btho nak ke cheras mahkota. Tepi jln tu ade rumah kedai buruk, aku beli beskal besar wafiq dpt dlm 200 gitu.

y@t said...

nama pun bdk2 kan..baru2 lagi nie mmg diaorg excited...

p/s: ank teruna akk ensem2 :)

izan mama mia said...

anak anak mmg kn belikan basikal kan...mmg bangga tgk anak membesar depan mata

Bitt (double IS) said...

alahaii comelnya..twin eh dua2 ni...
salam kenal...

Masya said...

hahahaha .. memula macam tu lah.. x reti sgt.. janji ada keinginan nak naik basikal.. bdk² sekarang mengila gadjet. xmoo kayuh basikal kadang²..