Tanpa di sangka-sangka


Jom sambung part boat plak

Tok su yg beria-ia nak naik bot tu..paklang pun sibuk-sibuk nak naik gak....so tanya harga...minta kurang...mula-mula dapat RM170.00 ...lepas dah discuss....minta kurang...last-last dapatlah RM160.00...so kita kutip lah duit sorang sikit...kira share la kan...sebab ramai yg nak naik kan


Tengok tu...orang yg dok sibuk nak naik bot.....bukan main lagi..yg kat hujung sana tu tengah beratur nak naik...Oni semangat nak dukong Haziq...padahal bukan larat sangat nak bawa Haziq redah air laut tu.....bot pun bukan boleh park dekat sangat dengan pantai kan


Masam ajer Haziq...orang lain semua dah naik bot...oni plak sibuk nak bergambar ....tu yg muncung ajer tu,...takut kena tinggal kot...sabar Haziq...mummy daddy pun belum naik lagi...kita bagi orang lain naik dulu...baru kita naik kyer...masa ni Haziq dah salin baju dah...sejuk kan baju tadi basah....


Dina togel dengan pakcik...sejuk budak tu tak dipakaikan baju...yerlah...tak sempat nak pakaikan baju orang semua dah sibuk nak naik bot....kain tuala Haziq pun belasalah buat selimut balut Dina..


Bukan main suka lagi budak DIna ni dapat main air laut..yerlah...mama tak pernah bawa g laut kan....

Ni gambar kami satu family......gambar ni masa kat Monkey Beach.....sebelum naik bot..kita ambil gambar dulu la...nasib baik sempat nak ambil gambar sebelum naik bot.......Haziq sporting ajer bila ambil gambar sebab puas tido atas bot tu...ni pun kira baru bangun dari tido ni...dia tak main pun air kat sini..mungkin sebab sejuk kot...mummy pun malas nak paksa..sian kan budak kecik ni...




Ada nampak tak perut mummy? dah 3 bulan ni.....cuba tengok kat belakang tu..mcm pendatang indon nak naik bot ajer...tapi kami warganegara yer....saja menghabiskan masa meronda-ronda atas laut....

Ada rancangan lagi nak datang...kali ni kami semua nak datang dari awal pagi & stay sampai petang sambil berBBQ...cadang Chinese New Year...tapi macam tak dapat ajer...mungkin lepas mummy bersalin & bb's dah besar sikit kot.....Insyallah..kalau ada rezeki ...sampailah lagi kami kat sini..syok habis tau
Gambar aktiviti diaorang dok main tak ada dalam camera mummy sebab mummy sangatlah malas nak ambil gambar....daddy plak melepas gian mandi laut sorang-sorang ...yerlah..tak ada geng yg bawa baju..so di layan sorang-sorang ajer
Suruh panjat tali dia takut...tapi memang kelakar habis waktu diaorang bergayut kat tali tu...yg terrer buat pakcik Hasrol...Paklang Pali & tok wan ajer......
Maklang Zana jatuh tertiarap sambil makan pasir...punyalah kelakar..sampai nak pecah perut kami gelakkan dia..nasib baik sporting.....yg toknjang lagi kelakar...jatuh terlentang...pun sporting habis....bergelak sakan....
Mummy teringin nak buat..tapi keadaan mummy tak mengizinkan...mana boleh...mummy kan tengah prengnant..kalau tak ..memang dah nyaris mummy pun kena gelakkan ...tp memang betul-betul enjoy lah......next time memang jadi tumpuan utama kami lah kat sini





***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

5 comments:

mummysyafie said...

bestnya dapat naik bot. sib baik dapat kurang harga kan

~HaiRiZaN~ said...

best nye.. xpe psni leh bw haziq n adik2 nye besama.. heheh

zura@iwan said...

sonoknya tgk ziela ceta..hehe....ramai2 kan...

Amy Syaquena said...

wah bestnya...

Elyn said...

tgk gambar yg ko kata pendatang tu ekekeke... lawak tul!!