Mummy bakal dapat bb twins

Tak sabar rasanya mummy nak share berita ni....

Actually ada gak yg dah tau melalui FB...tp mummy belum blog kan lagi sebab daddy tak bagi lah...dia suruh betul-betul confirm baru blogkan....

Setelah Haziq berumur 1 Tahun 9 Bulan...mummy sekali lagi mendapat berita gembira....mummy pregnant untuk 2nd babby..memang mummy merancang pun nak dapat 2nd bb for 2010 alhamdullilah....termakbul gak impian mummy...

Setelah lewat period 4 hari dari tarikh biasa..mummy request daddy untuk belikan UPT untuk mummy.....bila check -ve...frust gak masa tu...

Tunggu lagi ....dalam seminggu macam tu..masih belum period lagi....so kali ni mummy beli sendiri UPT tu....

Balik tu...esoknya baru test...terus naik 2line...

Wah! melonjak gembira ni.....

Tapi tak terus g klinik...sebab dah ada experience masa Haziq dulu kan...awal2 bukan nampak pun coz kulit perut mummy agak tebal sikit...so kita tunggu lagi 2 weeks baru g scan ....

After 2 weeks...mummy g scan..kalau ikutkan waktu tu mummy dah pregnant 8week dah...So request kat doc nak scan...

Bila scan....

Terkejut!




Nampak tak gambar kat atas tu?
 
Ada dua SAC.....bermakna twin kan?
 
Sebelum doc cakap lagi mummy dah tau..coz mummy nampak 2 kantung tu...tp doc diam ajer..dia terus dok scan...mummy dah tak sabar2 nak dengar doc cakap....tp Dr Mazlah mcm cool ajer....dah puas scan baru dia cakap dengan mummy...
 
"Family puan ada sejarah kembar ker"
 
terus mummy kata...sah lah ni..."Ada doc...adik ayah kembar perempuan dah masih hidup..adik mak pun kembar gak...lelaki perempuan dan & perempuan masih hidup"
 
"Patutlah...awak bakal dapat twins ni...."
 
Argh.....terus mummy cakap..."Syukur Alhamdullilah" rasa mcm nak nagis pun ada tau...
 
"Tapi awak jangan berharap sangat yer...coz masih awal lagi...kena tunggu next time check up (means pertengahan bulan Jan 2011) baru boleh confirm...coz ada kes yg bila dah scan semula....tinggal satu ajer kantungnya..
 
Mummy sedikit frust bila dengar doc cakap macam tu......
 
Tapi mummy sentiasa berdoa semoga anak2 mummy kat dalam ni sihat dan terus membesar sabagai twins yg sempurna.....
 
Pada 30.12.2010 mummy kena pening yg sangat terus..sampai tak boleh nak bangun...so mc lah...sebab dah alang-alang jumpa Dr...mummy minta doc scan sekali lagi..yerlah..risau tau kalau tak confirm2 ni....sebab mummy dah excited sangat ni
 

Alhamdullilah.....
Itu yg mummy mampu ucapkan bila nampak hearbeat kat 2-2 anak mummy..duduk sebelah-sebelah ajer dua orang ni...syukur sesangat sebab mummy ada rezeki untuk mengandungkan twin....kalau ikutkan cucu...mummy cucu pertama yg dapat bb twin....syukur sesangat

Doc ni Doc lain..so dia agak terperanjat...so mummy cakaplah....mummy dah tau mummy pregnant twin coz before this dah scan & nampak kantung tu...cuma sekarang nak scan & confirmkan betul-betul....

Alhamdulllilah...syukur

Tapi alahan yg mummy hadapi pun berdouble-double la jawapnya..dulu masa mengandungkan Haziq...mummy muntah-muntah bila makan..yg lain steady ajer...tp kali ni mummy pening + muntah-muntah....pening tu yg tak tahan....sepanjang masa asyik pening ajer...
Mummy naik kereta pun tak boleh pasang air cond...rimas jadinya....asyik nak tido ajer kejenya..masuk dapur pun tak boleh...rasa berpusing-pusing ajer dapur tu....sejak start tau pregnant sampai hari ni....mummy masih belum memasak...nasib baik daddy banyak membantu...kadang-kadang daddy masak..kalau tak ada mood memasak...daddy beli ajer kat luar....
 
Mummy sentiasa berdoa semoga anak-anak mummy membesar dengan sempurna..menjadi anak yg soleh/solehah....semoga perjalanan mummy mengandungkan twins akan dipermudahkan...semoga proses kelahiran twins juga akan dipermudahkan oleh ALLAH S.W.T.... itu doa mummy setiap kali lepas solat.....
 
Tak sabar rasanya nak tau gander bb's mummy ni....tpi hari ni baru nak masuk 3 bulan...rasanya belum nampak lagi kan?
 
Mungkin mummy nak scan masa birthday abang Haziq....kot-kot boleh nampak gander kan? masa tu kandungan mummy dah 22w kan? itu kalau mummy mampu bersabar...kalau tak sabar...end of this month g scan lagi :D.....harap-harap nampaklah kan...tak sabar nak shoping barang-barang bb...
 
So kepada kawan-kawan mummy semua...tolong doakan mummy yer...semoga semuanya selamat sehingga lahirnya anak-anak mummy nanti.....
 

 
 
***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

26 comments:

mummysabrina said...

sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeee nye kak....alhamdulillah....jaga diri baik2 eh kak..rehat banyak2...owh tak sabau nak tunggu wiwin tu kuar...girl kan kak...?ngeh3 ;))

Deqna said...

tahniah.... wow bestnya dapat twin....... syukurlah..

take care:) sbb twin kan haruslah alahan dia berganda yer..

Ummi AmnaAmzar said...

ummi tumpang gembira...syoknyerrrr lah...jg diri baik2 ye mummy

Ieda said...

tahniah ye kak ziela..sgt2 gembira utk akak...ieda doakan twin kak ziela dan jugak kak ziela..sihat walafiat

MummyEcha said...

alhamdullilah..tahniah ziela....twins lagi..happy 4 u....jaga diri baik2 tau.

cik puan akish said...

weeee...congrats dear.....

bestnye dpt twin...

Kerikil Kehidupan said...

yeayyy...haziq nak dapat adik...bukan 1...2 lagi....moga segalanya dipermudahkan...

Jiey^Mien said...

Alhamdulillah.. Congrats dear!!

jaja said...

syoknye kak...congrate...haziq dpt adik 2 org skali....klau gurl mst meriah kan...klau boy ramai la geng bola haziq....ape pun moga selamat smp deliver ek....

Ietams said...

tahniah!
bestnya dapat twin,

yanti isa said...

Tahniah mummy .. kami tumpang gembira

Intan@mama Hadif & Hanif-Brunei said...

alhamdulialah.. bestnyerr kak ziela bakal dpt twin..intan pun memang ada cita2 nak twin gak..huhu..jaga kandungan baik2 ye kak ziela..moga selamat melahirkan adik2 Haziq..

mrs_zura said...

alhamdulillah 2 sekaligus..jaga diri elok2..semoga baby sihat aje hendaknya...

mrs_zura said...

alhamdulillah 2 sekaligus..jaga diri elok2..semoga baby sihat aje hendaknya...

honey said...

bestnyeeeeeeee..semoga baby trus mmbesar ngn sihat!! jaga leklok kak...

SHIMA said...

waa,seronoknya kak....tahniah3..shima terover hepi plak pg ni...ekeke. doakan shima berjaya jugak yer...x sabar nk memboyot mmcm akak ni...ekeke.

pe pon,take care..jaga kesihatan yer. semoga sumenya selamat

nur rabiatul adawiyyah said...

tahniah..atul dulu ms scan pon macam kamu juge tapi sekarang ni dh tinggal satu je..sedihnya..ape pon tahniah dan jage diri bebaik...

Fieza79 said...

tumpang gumbira dgr berita ni..tahniah..best nya bakal dpt kembar...

moga kandungan terus sihat smpai la hari nya ok..harus jaga kesihatan lbh berganda kann..

Cik Jue said...

kalau betul..huhuhu suka sangat nie...

SalihahNordin said...

c0ngrat kak ziela...tumpang hepi ngan kak ziela...saya p0n bercite2 nk anak kembar gak...tapi l0m ade rezeki lagik...

semoga selamat sampai ke delivery...!!!

Rizziela said...

tq's everybody...

Insyallah....semoga semuanya akan selamat sehingga melahirkan bb dan sehingga bb besar dan menjadi anak yg berguna

iqien said...

Wah!!! congrat..dpt twins lg syok ler...take extra care yer...

Elyn said...

ziela.... tahniah again!!!

zura@iwan said...

best la ziela....zura x sbr arr...huhu...ya Allah berikan la ku zuriat sperti kwn2 ku ini...amin..
....tahniah ziela..

y@t said...

bestnye kak...tahniah yer..harap akk & baby selamat...take care

juanita said...

huishh....cam tu ek ruper nye twin dalam peyut..huhu....congrats zila...Double prosperity :)