Pergembaraan baru bermula

Alamak! dah lintang pukang cerita pasal percutian ni kan.....alah.....lang lang sui ajerlah kan

Ni masa mula-mula naik bot...kat tepi pantai...semua teruja... Haziq plak heran tengok semua orang...tengah syok mandi...tiba-tiba kena naik bot plak



Semua orang masuk dalam...naper Haziq kena dok luar....saja mummy yg pilih nak duduk luar coz boleh tengok keindahan luar...nak tengok air laut lagi :D nak imbas kenangan dulu-dulu....syok sangat

Ni la pilot kecik kami.....Pakcik Fizaril.....suka dia bila dapat bawa bot

Ni rombongan dari dalam bot....ada tok su dengan maksu Edriana..toknjang...maklang dengan Balqis yg tak malu ....buat free show plak kat atas bot ek


Ni geng tok mummy dengan tok wan....tok wan sibuk nak pakaikan baju untuk Dina yg dah habis basah semua...Danish dah siap dah..nampak sikit kakak Elysa....




Mummy yg pening-pening lalat....masalahnnya...berani plak naik bot kan? ish! esok anak-anak pun jadi macam mummy gak...serba serbi berani.....tak per...yg penting tak membahayakan kesihatan kan



Tengah laut...cuba perhatikan si handsome mummy tu.....mata dah kuyu dah...mengantuklah tu..penat mandi air laut tadi....panggil dok dengan mummy tak nak...nak gak mengendeng dengan daddy...dok la mummy keseorangan..nasib baik ada twins temankan mummy....



Suka Oni kena angin laut..syok kan mak bila datang Penang? dapat jalan-jalan...x lah boring asyik melepak ajer kat rumah




Muka orang cuak masa ni...sebab pemandu pelancong kata kita sekarang ada di zon yg agak merbahaya....apalah.....
Tapi memang enjoylah....bot penuh..riuh rendah dengan suara budak-budak ajer.....tok mummy pun 1st time dapat naik bot....anak kak eda pun suka...yerlah..nak harap mama bawa mana boleh...adik beradik ada 4 orang kecik2 lagi...x sempat mama nak uruskan .... bila ngah balik ajerlah baru merasa jalan jauh-jauh sikit sebab ngah nyer ajer yg rajin melayan bawa diaorang berjalan...yg lain-lain tu x rajin pun....sian kat anak buah ngah ni kan....



 
***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***


3 comments:

Fieza79 said...

caya la best la naik bot ramai2 ni...tkpe2 baby nnt kuar gagah berani mcm mummy dia..hehe

alyyani said...

wow, haziq dah naik boat la. anak2 saya belum merasa lagi. :D

Elyn said...

aku tobat x mo naik bot sbb tau pemabuk ya hamat!!! ko relek je ek. tak mabuk ke??