1st time jejak pantai sepanjang 1 Tahun 10 Bulaln


Budak-budak lain dah tak heran nak main air laut.....tapi Haziq..memang teruja giler bila nampak air laut...tak tau takut plak tu...

Sampai-sampai ajer dia terus ikut bapa saudara dia berlari ke laut...jenuh plak mummy nak kejar Haziq...yerlah...dah lah yayak belum cuci lagi..pakai jeans lagi...mestilah kena salin dulu kan?

Menagis-nagis dia tak mau..Haziq ingat mummy tak bagi mandi la tu.....


Tengoklah tu.....dialah budak paling besar kat situ...sibuk dok mengikut orang main air kat gigi pantai....sebab memang tak rancang nak mandi laut..so ramai la yg tak bawa baju tukar...lucky lah..mummy memang jenis sentiasa bawa ajer bekal baju Haziq..mesti & wajib walaupun selalunya tak guna pun...

So Haziq memang luckylah boleh mandi laut....seronok bukan main dia...memang mummy sentiasa usung beg baju kami semua kalau balik kampung....bukan berat pun....letak ajer dalam bonet kete tu..nak pakai or salin senang....
 
Daddy kenalah teman anak bujang mandi...coz mummy memang tak larat la nak turun air laut.....dok menahan muntah la...dok pening-pening lalat lagi

Tengok la budak tu...suka main air betul...tapi dia takut sikit sebab ombak tarik ke belakang...daddy memang tak harap langsung budak-budak lain jaga Haziq...dia sanggup turun laut sorang-sorang semata-mata nak jaga anak dia......

Yang pakcik-pakcik sibuk nak main dengan Haziq...tapi tak lepas la...daddy takut Haziq jatuh dalam air laut..kan masin air tu..lagipun ombak kan....takut dia bawa Haziq yg comel tu..

Walaupun pakcik Fizaril nak ajak main....daddy tetap pegang tangan Haziq....main pun kat gigi air ajer...bukan kat dalam laut betul-betul pun...takut gak kan....yg ramai mandi pun orang India ajer..melayu mungkin g tempat lain kot


Dengan maklang Alia plak...masa ni sibuk nak bergambar plak....memang famouslah Haziq macam artis tu...semua sibuk nak ambil muka dia ajer....Haziq memang suka lah...orang melayan dia....mummy senang keje...lepak ajer bawah pokok tepi laut tu..



Tengoklah artis kecik tu.....dalam masa dok sibuk naik main air...ramai plak paparazi & mamarazi nak ambil gambar...tak senang betul Haziq nak bergerak kan...tapi memang enjoylah kan...



Tu dia sanak saudara Haziq...ramai yg kecik-kecik ajer dok main air..mak-mak & bapak-bapak tengok dari atas ajer.....Dina & Danish pakcik Hasrol yg jaga...dok ambil angin tepi laut sambil jalan-jalan...so tak nampak lah dalam gambar ni....


Daddy dok pujuk ajak masuk dalam air laut...Haziq tak nak..takut ker sayang?



Bukan senang Haziq nak dapat pijak pasir macam ni tau..kalau kat rumah memang sentiasa kena jerit suruh pakai kasut....tu yg dia enjoy sangat tu...dapat buat sesuka hati sebab mummy tak marah....tak pakai pampers tau...seluar ajer...bukan apa...air laut kan...buang air kecik pun tak ada masalah...air besar dah buang dah tadi



Sungguh touching kan gambar ni....betapa kasihnya seorang daddy terhadap si jantung hatinya....
Macam tak percaya sebenarnya.....daddy bukannya jenis suka kanak-kanak sangat...tapi bila dah ada anak sendiri...nampak sangat yg daddy betul-betul sayang anaknya....semoga sikap itu terus ada dalam diri daddy sehingga akhir hayat...tak lama lagi daddy nak jadi daddy kepada 3 orang cahaya mata tau...lagi berat tanggungjawab nanti ...

Lama gak lepak kat situ...kalau tak sebab ada bot datang dok menayang...sure lagi lama....tapi sebab bot dah datang..semangat nak naik bot semakin memuncak...mummy yg dok tengah alahan ni pun semangat nak naik gak...share pun shara lah..janji dapat naik bot gak....
 
Nak tengok kitaorang g mana? jap g kita sambung
 
 


***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

LYAfrina said...

msti si kercik tu teruja tgk air laut y luas terentang... tgk air bgulung-gulung :-)

Fieza79 said...

enjoy nya Haziq...lama2 sekali dpt maen mcm nie...bebas buat apa saja...hehe

MummyEcha said...

wah...bukan main happy lagi si haziq..sekali sekala mummy bawa g main air laut ok gan kan....hehehehe.

zura@iwan said...

alahai..blk png br rasa jejak pntai ek..dh bsr dh dia...sonok la jln2 kt tepi pntai..