Batu Buaya & Batu Penyu Plak!


Jom nak cerita pasal monkey beach ni

Ni kira 1st time sampai & tau ada kewujudan monkey beach..kalau ikut peta...monkey beach ni berada betul2 dihujung pulau pinang...ala...yg dekat lekok tu ..situlah letaknya monkey beach ni

JOm tengok


Pemandangan dari atas bot...langsung tak ada pantai..kat sini kalau orang datang pun untuk memancing...bot akan hantar orang tu atas batu..or landing terus bot kat situ......kata kitaorang punya pemandu pelanconglah yer
Cantik kan?
Tu la lengkok dalam peta Penang...masa ni kami dah melepasi satu tempat yg merbahaya...air laut bersilang sesama sendiri...menurut pemandu pelancung tu...tempat tu memang merbahaya coz air dia berpusing...kecut perut gak dengar...lepas tu tengok dalam bot "alamak! semua saudara mara aku ni..kalau jadi apa-apa...mau habis keturunan kami mcm ni..." tapi alhamdullilah...ALLAH selamatkan kami semua


Apa yg u all nampak? mcm buaya tak? cuba tengok betul2 batu tu...sebijik mcm buaya nak turun ke air tu



Ni plak gambar batu penyu.....mata ni tak dapat nak tangkap tang mana penyu tu..tapi menurut orang2 yg nampak tu..diaorang kata batu yg terlungkup tu lah rupa penyu yg terbalik...puaslah snap gambar banyak2...tapi masih tak nampak...ish! ...tak tau nak komen apa lah
 
Tapi memang bestlah...perjalanan yg mencabar & mengasyikkan sekali...dalam takut-takut sampai gak kitaorang kat sana....kalau ada rezeki memang nak g lagi kat sana ..INsyallah..



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

Ietams said...

bestnya jalan-jalan kat pulau yang ade unsur legenda macam tu.. seronok je dengar cerita org dulu-dulu..
tapi kan, mummynye tgh pregnant kan,
sungguh kagum anda berani naik boat..
ke memang takde prob org pregnant naik bot ek?
-ingin tahu

Rizziela said...

ietams,
Entahlah..saya pun x sure boleh ke tak ...coz berani naik bot masa tu sebab my mom & my dad ada..mertua pun ada...makcik2 pun ada...diaorang senyap ajer...tak cakap apa2...saya naik ajerlah :D lagi pun masa belum kawin dulu memang rajin dok mengembara ke tempat2 mcm ni...

Fieza79 said...

best nya...kami yg dekat ni tak penah smpai pun lg...mcm mn ni..bingung jap...

ieda said...

akak baru ja balik dari teluk bahang.tak sempat nak pi monkey beach..kalut masak sarapan.
tengok dari jauh ja.