Pantang Jumpa Bendang



Bendang lagi........


Memang pantang nampak bendang la kita ni..asyik nak serbu ajer...
Ni bendang kat rumah tok long plak..kat sg dua..tok long ni kakak kepada tok wan...kita datang beraya rumah tok long sampai 2x..yerlah..dah dia jemput datang sekali lagi beraya + besday cucu dia..datanglah...makan nasi daging tu..haruslah datang

Lepas makan nasi daging..harus serbu bendang yg betul2 kat belakang rumah dia...memang teruja giler semua orang..tapi nak kebendang tu haruslah lintas jejantas kecil yg diperbuat dari kayu ajer..kayu tu pun dah macam rapuh ajer...gerun mummy


Haziq memang suka kalau dapat main kat bendang..tapi sayangnya ...daddy tak nak bagi pakai selipar...dia takut Haziq berlari sesuka hati..so berdukong ajerlah Haziq..sian kan?

Tapi mummy sian kan Haziq..letak gak lah kat bawah..berlapikkan rumput kaki Haziq..suka dia..maksu pun kuat menyakat..asyik sakat Haziq ajer....

Kalau dah kat bendang x bergedix..mana sah kank? Haruslah bergedix...terutamanya pakcik & maksu..ada jer nak buat....terjebak sekali mummy & the geng....Sukalah kan?
So kita pun layan ambil gambar family kat sini...bendang ni masih cantik menghijau sebab belum dia ambil orang...sedap ajer mata memandang..angin pun kuat...sejuk ajer

Muka Haziq masam ajer sebab tak dapat nak jalan-jalan macam causin dia yg lain..siap berlari-lari lagi DIna & Danish..seronokkan.....kat KL mana ada bendang ...tambahan lagi..sapalah nak lepaskan korang berlari mcm tu kat KL...tak kuasa tok mummy nak kawal korang.....ni mama papa ada...merasa lah korang nak berlari & bermain sesuka hati..sure tok mummy & wan tak marah...

Memang lama giler kat bendang ni...masing-masing dok layan perasaan...tak hirau dah orang dok potong kek kat dalam rumah...sedar-sedar dah nak balik dah... 

Lain kali kalau balik Penang..haruslah tangkap gambar lagi kat bendang..sampailah Haziq dah besar kan ?




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

5 comments:

zura@iwan said...

amik gmbr kt bendang cantik wat...hehe

AngahSayang2314 said...

sesekali kalau ke bendang best gak kan???

az rina a.k.a jaijina said...

eh, bendang kat sungai dua? macam dekat dah ngan bandar perda tu..rumah rina ngadap bendang jugak..

~HaiRiZaN~ said...

ciannye haziq xleh lari sama dina n danish.. hehehe.. akak mkin cun btudung

Rizziela said...

Zura,
Memang cantik..tapi asyik ke bendang ajer keje kitaorang sejak raya ni..

Angah..
memang best...angain pun kkuat gak :D

Azrina..
dekat ke dengan bandar perda? Dok kat Bdr Perda ka? umah maksu ada kat Bdr Perda tu....kalau tau..boleh kita jumpa masa raya hari tu

Izan,
iklas ke pujianmu itu?