Budak kena Dera

Alhamdullilah...Sekarang ni memang Haziq suka sangat senyum...gelak pun mengekek-ngekeh dah....pantang betul kalau mummy pegang peha dia..sure mengekeh2 satu rumah...

Rumah tak tak sunyi macam dulu...riuh rendah dengan suara Haziq sorang ajer...walaupun sorang..riuh kat rumah macam ada 5 orang...bercakap ajer mulut Haziq ni...ikut sapa ntah kan?

SIbuk ajer..orang nak kemas katil..dan dan tu la gak dia pun nak tido....padahal bila katil dah siap nak tido....dia plak berlari-lari dari satu bilik ke satu bilik...saja nak suruh mummy main kejar-kejar dengan Haziq malam-malam hari kan?


Tengok lah kes dera bapa sendiri

Ada ke patut daddy suruh haziq carry beg tu sendiri...berat tau tak?

Dah la beg tu lagi besar dari tuannyer.....

Beg tu penuh dengan baju, CD & kelengkapan Haziq waktu ada kat rumah Oni...satu beg tau..kadang-kadang mummy terpaksa letak bekalan makanan dalam beg plastik asing sebab dah penuh...

Yerlah...baju mesti 5 6 pasang...takut tak cukup kan....CD pun dalam 5 6 pasang..pampers dalam 2 3 helai lagi...mana tak penuh beg tu...

Memang berjasa beg tu kat Haziq..since lahir lagi mummy dok guna..sampai hari ni masih elok lagi...boleh lah dengan harganya kan.....kalau rosak nanti..mummy nak beli brand yg sama gak lah..sebab memang tahan lama kan?

Terhoyong Hayang Haziq nak bawa beg dia..sampai terjatuh2 la.....daddy bukannya kesian kat anak dia..siap bantai gelakkan anak lagi....nasib baik mummy simpatai kat Haziq kan?




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

~aSHa~ said...

eheheh anak daddy...daddy kena la train jadi boy

AngahSayang2314 said...

yup memang pun kak zie angah pun ada guna beg tue gak utk gegirl tapi sekarang dah simpan dah.. sebab angah malas nak guna angah bagi simpan jer sekarang dia yg carry sendiri ehehe

zura@iwan said...

daddy dera haziq lak ye...x per nk train la tu..haha

Mentari Muncul Lagi said...

Mulut bising itu ikut sape lg klu tak mummy kan?? kt opis ni bila mummy haziq sembang je kt account tu sure dgr smpai kt sini.... hehehehe

Dady tu tgh train haziq tau