Aksi Haziq di 1 Syawal

Tahun ni merupakan tahun kedua Haziq menyambut  hari raya.  Tahun  lepas..Haziq umur 6 bulan ...sambut kat Johor  di  kampung daddy...tapi tahun ni lagi best sebab  Haziq dah setahun 6 bulan...sambut di Penang...

Tahun  ni Haziq  dah pandai berjalan....dah pandai bercakap...dah pandai nak main ...bertambah meriahlah hari raya mummy daddy...

Memang meriah pun sebab  Haziq menjadi perhatian ramai..maklumlah..anak Diana kan..



Daddy, mummy dah Haziq  bergambar  dirumah tok long belah tok wan di Kampung Sungai  Dua....tapi sayang..songkok  Haziq  tertinggal dalam kereta...tak bersonkok lah Haziq.....

Memang banyak akal tau teruna idaman melaya ni...tak ada songkok sendiri...Haziq ambil songkok daddy..bila pakai...nah! ambik ko...habis  tutup mata yg sepet tu..nampak  mulutyg  comel ajer  ...  suka plaktu...








semakin manja  dengan daddy...bukan main  lagi...bila main  ajer...cari daddy..nak makan ajer...cari daddy...dengan mummy bila nak susuajer...mungkin Haziq tau kot..mummy  dah tak larat nak dukong Haziq  yg  semakin tembam tu...

Cubalah  tengok si nakal buat muka..saja  ajer  tau..buat  mummy  jadi geram ajer tengok muka Haziq macam  tu..comel sangat






Aksi  manja Haziq...memang penat Haziq dok layan perangai mak teh kan? asyik nak kacau Haziq  ajer..sampai terlentok  atas daddy sebab penat sangat

Haziq memang tak  berapa r apat dengan  makteh  sebab makteh jarang  datang umah Haziq..biasanya Haziq  rapat  dengan maksu & pakcik ajer..sebab  selalu jumpa

Tapi  memang mak teh terror dalam  nak pikat hati  budak-budak..kejap ajer  Haziq  dahboleh rapat  dengan mak t eh...siap  boleh  menari agogo lagi..tapi sayang..mummy lupa  nak rakam..rugi  kan?







***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

1 comment:

Jiji-Fify said...

Salam kenal Rizziela..
Saya penganjur Best Birthday Celebration Contest. Saya try recheck penyertaan Rizziela, tapi tak jumpa pon. Maybe u forgot to drop a comment kat belog saya.