Orang beraya...Haziq sibuk dok punggah mainan plak

Lima hari beraya kat Penang..memang best....semua family mummy kita dah cover...

Bila balik KL...kena cover plak family daddy plak....

So sabtu lepas kita g Subang plak...before this dah g umah wanjang & wanja...senang hati bila dah cover semua rumah saudara...lepas ni kalau kita nak g beraya rumah kawan mummy daddy pun dah senang hati kan?


Orang sibuk nak beraya..Haziq plak sibuk dok mengemas rumah wan ida....Nasib baik rumah saudara sendiri...kalau tak buat malu mummy ajer

Tapi bagusnya Haziq ni..dia tak main terjah ajer mainan orang..dia tengok ajer..berdiri tepi bakul tu sampai tengok mummy..mungkin minta izin nak main kot...bila tuan rumah bagi..mummy pun bagi signal kat Haziq..terus capai mainan tu..main pun penuh kesopanan..nasib baik....kalau tak..buat malu company ajer

Lepas makan nasi..kita gerak plak ke open house rumah anak saudara oni kat Subang Jaya...lepas open house baru kita balik..kira seharian gak la kita beraya kan? Letih...Esoknya ada lagi nak g baraya tau...

Puasa sebulan...beraya pun haruslah sebulan gak kan?


 

***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***


6 comments:

LYaFRINA said...

kalo nk ikutkan sbln pun xckpkn nk ziarah rmh sedara mara & kawan2 kan... letih mmg letih.. tp semuanya kenangan y sgt2 myeronokkan...

**bgusnya haziq..kalo g2 sngla mama & papa dia nk beraya.. mcm asya hbs smua balang kuih raya nk main.

Rizziela said...

Lya, Haziq memang x minat bab makan-makan ni...x dihiraunya kuiht2 atas meja unless kalau ada kek coklat..memang dia suka

Amy Syaquena said...

walaupun letih ke sana sini beraya tapi seronokan sebab bukan selalu dapat macam tue...

az rina a.k.a jaijina said...

sopan ye haziq, nak main pon kene tunggu signal mummy dulu..oklah camtu kan, leh jadi calon menantu nih, hehehe..

betul², sgt setuju ngan rizziela, puasa sebulan, raya pon haruslah sebulan jugakkan..

AngahSayang2314 said...

wah seronok tengok haziq berbaju melayu oren hehehe

cheqna said...

salam
wah bagus haziq..tunggu signal dulu tak terus redah =)