Twin di Hari ke 27


Sekejap  ajer  masa  berlalu..twin  mummy  dah  masuk  hari ke  27..alhamdullilah..semakin  membesar  sudah  twin  mummy...akal  pun  semakin  banyak

Si  Adik Hafiey...sudah  pandai  nak  pilih  untuk  duduk  diatas  riba  orang...dah  tak  mau  dok  atas  tilam...sudah kenal  keadaan   tu...Adik  pun  kuat  menagis  berbanding  dengan  abang..memang manja  betul....maklumlah adik  kan?   badan  pun  nampak  semakin  berisi  berbanding  sebelum  ni...kalau  dulu minum  susu  2oz  pun   share  dua  orang..sekarang  x  boleh  dah tau...botol   2oz  pun kena  simpan  dah...x   cukup  untuk adik  minum...sekali minum  sekarang  ni  dah  3 or  4  oz sekali  minum....

Si  Abang  Harith masih  tetap  sama...seorang  yg  cool  dan  jarang menagis...kejenya  hanya  tido  ajer....menagis  bila  nak  susu  or  nak  tukar pampers  ajer...Harith  memang m engikut  perangai  abg haziq  semasa  kecil...senang  dijaga..x  banyak  ragam....kurang menagis...tp  apa  apa  pun..pada  mummy...kuat  nagis  or  tidak..tetap a nak  mummy....abang  dengan adik..abg  lagi  kuat  minum  susu..kalau  tak kenyang  lagi..sure dia  akan nagis sampai  kenyang..so  susu  untuk  abg selalu  mummy  akan  letak  4  or  5 oz..selalunya memang  habis  abg  minum..

Big  Brother mummy  pun  semakin  besar...dah  padai  nak  jaga adik adik..bila  kita nak  mandikan adik  adik..dia  pun  sama sibuk  ajer..bercakap  pun semakin  bijak..kena  banyak  bersabar  dengan  big  brother  mummy  coz  dia  dalam proses  nak  terima keadaan  baru..mcm  macam  perangai ada..tp  apa  pun..mummy  tetap  berbangga  dengan pencapaian  Haziq  sekarang....bijak




***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

NB KARA said...

mesti penatkan jaga twin ini, doa akak Ziela diberi kesihatan yang baik..nanti bila budak-budak tu dah besar mesti seronok sangatkan..

zura_habib said...

kejap je dh nk sebulan...hmm bestnya!!!!!!!!!

~aSHa~ said...

seronoknye baca ttg twin dari entry yg lepas2 jugak.....best kan..