Memperkenalkan.....our new twin in house


1st time dalam blog mummy perkenalkan cinta hati mummy daddy yg terbaru....Muhammad Harith Iffat dengan Muhammad Hafie Izzat......


Mummy selamat melahirkan permata hati yg ke 2 & 3 ni melalui kaedah emergency c-zer pada tepat minggu ke 35 babies dalam perut...reason babies keluar awal? coz baby dah start mengeras kat dalam di tambah lagi dengan keadaan mummy yg high risk untuk bersalin normal...so doctor pakar memang dah decide untuk czer ajer mummy bila keadaan mengizinkan...


Alhamdullilah...dalam OT room cuma 1 jam..mummy selamat melihat anak anak mummy yg comel & cute tu keluar dari rahim mummy....syukur sesangat kerna semuanya selamat...memang ajaib kuasa ALLAH....


Jom kita berkenalan dengan hero hero baru mummy...


Twin pertama....Muhammad Harith Iffat

Masa dilahirkan : 1:48pm

Berat dilahirkan : 1.96kg



Twin ke Dua ......Muhammad Hafiey Izzat

Masa Dilahirkan : 1:52pm

Berat Dilahirkan : 2.02kg

Adik berat sikt dari abang........tak kisah..janji dua dua sempurna dan selamat

Mereka ini adalah pasangan kembar tak seiras yer...yg abg bermuka bujur manakala si adik bermuka bulat...

Ramai yg kata....abang lebih mirip kepada muka abang Haziq manakala adik persis muka mummy masa kecik kecik dulu....tak kisah..yg penting anak anak mummy daddy juga kan?




Ni gambar twin masa kat ward..masa ni baru beberapa jam dilahirkan...waktu gambar ni diambil..mummy tengah terbang di awan biru akibat ubat bius yg melayangkan mummy entah ke mana.....kali ni pengalaman adalah sangat berbeza dengan keadaan sewaktu mummy melahirkan abg Haziq...sungguh berbeza sekali..nanti mummy cerita kan yer


Gambar twin waktu tido....masa ni hari ke 2 twin melihat dunia

Malam pertama twin tido kat nurseri...tp malam ke 2 dah start tido dengan mummy.....

Abang lebih berpewatakan seorang abang..cool aja.....tenang ajer wajah abang Harith...manakala dik Hafiey lebih manja...asyik nak menyendeng kat abang ajer...memang manja sangat...ikut kata daddy..mungkin Hafiey dah tau yg dia adik bongsu..tu yg manja sangat dengan abang Harith

Memang mencabar sangat sewaktu jaga twin malam ke 2...coz czer mummy pun x baik lagi..mana nak larat bangun duduk ...bangun duduk..nak uruskan 2 baby plak tu..nurse pun bukan datang tolong....nasib baik daddy tido dalam kereta ajer.bila babies nagis...mummy cepat-cepat call daddy suruh naik atas...tolong mummy susukan babies & tukar lampin..bila babies dah tido..baru daddy turun balik ke kereta untuk tido..kesian kat daddy...tp nak buat macam mana...mummy memang tak larat sesangat....



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

9 comments:

zura_habib said...

yeay! Selamat melihat dunia utk dua2 hero ziela...bestnya!!!!

Salmiza-Hafis said...

Wow tahniah...comel2 belaka...syok dpt dua trus

Fieza79 said...

tahniah2...tumpang gumbira sgt ni..
alahai comel nya twin tido rapat2 gitu...

~HaiRiZaN~ said...

tahniah akak.. mke harith mmg ade iras muke haziq la.. pepun 2-2 comel..

Huda said...

comel tgk twins..oh oh teringin jugak nak twins :)

Deqna said...

tahniah...

welcome to the world for the twin... memang comel dua2nya....

selamat berpantang n take care yea..:)

nur rabiatul adawiyyah said...

tahniah...selamat berpantang ye...comel lah your twin..

r|nA @ ja|j|na said...

tahniah..tak sangka ye ziela dah salin..sukelah tgok baby twin yang comei ni ;P

juanita said...

Salam zila..

Alhamdullilah...

Yg ni byk muke ko yer....wahh nak g tgk la..hehehe