Bersalam salaman - Di Pagi Aidilfitri


Jom ke kisah pagi raya kami

Kelam kabut nak bersiap..bangun pun masing masing x awal sangat..

Dengan nak urus anak lagi..nak iron baju lagi..nak kemas tempat tidur lagi..memang kalut la waktu tu..bilik air pun ada 1 aja...semua nak tuju kat situ gak

Mummy iron baju..daddy take over mandikan anak2...daddy mandi..mummy siapkan anak anak dibantu oleh pakcik gak...yerlah anak 3 orang..mestilah renyah sikit...dengan masing2 moody kena bangun awal plak tu..mandi air sejuk..lagilah...biasa kat rumah diaorang mandi air panas

Tok mi & tok wan...

Tahun ni tema hitam pakcik belikan

Gambar sikit gegar

Naper muka tok wan jadi lagu tu?

Tok mi terlebih senyum tu :D

Susun nak bersalam plak

Yg sikecik plak yg terlebih2

Anak2 dara maklong dulu yer

Si kecik maklong..

salam x duduk ek?

Anak dara pali plak

Kena kiss tok mi dulu yer

SI kecik pali plak

minta duit raya kat tok mi

Turn my hero plak..

Mana g kopiah si Haziq ni

Cium abah plak

Si kembar plak salam mak

Salam abah

Marah sebab kena kiss banyak sangat

Yang ni terlambat..sebab ada sikit touching kat situ

Kena paksa dengan mama plak

Yg si baju hijau kat belakang tu sibuk nak betulkkan ketayap anak

ada terkeluar benanglah..x samalah...hailah bz...anak tiga

Ada lagi seisi kena paksa

Irdina plak

Ni manja abah..
pun touching gak bila suruh salam

Mama papa abg adik kat pahang..dia boleh terlepas ke Penang plak

Cucu kesayangan abahlah katakan

Kesayangan mak juga

Dengan mak pun malu2

SIan Irdina



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

16 comments:

Kakzakie said...

Alhai kesian pulak Irdina tu kenapa mama/papa dia tak ambik? sedihnya... nasib ada nenek/atok.

Rizziela said...

KakZakie.. bukan mama/papa x ambil..tapi tok wan yg g ambil kat Pahang nun semata2 nak bawa balik beraya ke Penang

lieyalatif said...

alahai comel cucu2 bersalam ngan atuk nenek heheheeh...seronok tgk...tu laa kemeriahan raye kan....

tu laa kalo balik kg fenomena rebut bilik air mmg terjadi punye.... kene laa susun mase kan supaya sempat yg lelaki gi sembahyang raya...

Chekgu Azrine said...

meriahnya raya korang
selamat hari raya sis!!

Sayangku Zie said...

Meriah di pagi syawal.... ..cantik2 semuanya

Rai Ourkizuna said...

sweetnya tokwan ngan tokmi bergambar berdua.. hehe

Aty_Fared said...

time pagi raya salam2 ni lah moment besh raya kan..lagi2 ngan anak2 ni.. :)

Elya Roza said...

bila nak bersalaman dengan ibu dan ayah tu, pasti akan rasa sebak kan untuk memohon kemaafan

mamaarifakeem said...

Meriah suasana pg raya... lebih meriah dgn gelagat anak2 kan..:-)

Salam syawal!

nuyui a.k.a miss YUI said...

sronok tgk gmbr2..

Myra Jay said...

Sweetnya nengok..Walaupun ada taching2..

Selamat hari raya ;)

::NureeN:: said...

meriah sgt...
ciannyerr irdina... tp mak ayah irdina x rindu ker?? klau nureen mmg x leh nk tinggal anak hehhee

dalila said...

seronok kan pagi2 raya dpt berkumpul bersalaman begini..

LYAfrina said...

Lagi lya y ank sorang tu pom kecoh je pg raya.. mmg huru hara la... tp klo bab iron tu mlm raya tu dh siap2 iron..klo pg esk bru nk iron, jwbnya btmbah kehuru-haraan.. hehe

Amanda Suria said...

Wah keluarga besar Ziela....sygnya SA x sempat amik gambar bersalam2 di pagi raya...sedih tul la....

Ibu Ayra said...

singgah sini...Selamat Hari Raya! hihihi, masih bulan syawal kan?