Harith kena attact


Dah batuk selsema dua hari..bagi makan ubat pun x jalan..

Harith kalau selsema memang susah betul nak kering.. hairan sungguh...

Balik dari rumah oni semalam..dah nampak tanda tanda nak kena serang athma ni...adoila anak..jenuhlah mummy

Malam pun Harith tak boleh tido..macam tak selesa.. hidung tersumbat dengan susah bernafas lagi..memang tak lenalah mummy nak tido...tapi demi menjaga kesihatan dan keselamatan anak..mummy gagahkan juga bangun..pump and sapu ubat...bagi Harith lega sikit..bagi pakai stokin.. tengah malam dia bangun suruh buka...tak nak pakai..adoilah anak...dah lah x mau selimut

Dalam 5 lebih mummy dah resah..Harith macam x boleh nak recover ajer kalau tak bawa g neps.. ajak daddy g klinik ajer.. ingatkan nak g klinik kesihatan ajer..buka pukul 8am. tapi daddy terus ke Hospital Serdang..lagi bagus..tapi tu lah takut nanti kena admitted ajer

Tengok tu...Harith memang boleh bagi kerjasama utk neps..mungkin sebab dah biasa kot

Masa kat kaunter depan tu..memang laluan express la kitaorang dapat...


Memula duduk atas mummy.. agak dah selesa..dia minta nak turun..

Dari awal..Harith memang pegang sendiri neps tu..

Bijak tau budak handsome ni..semua dia nak buat sendiri





Marah bila mummy nak ambil gambar dia..

Malu la kononya

Lepas harith neps..mummy bawa Hafiey and mummy check up.. Hafiey batuk and selsema.. sebelum Hafiey kena attact..baik kena cepat2 bawa jumpa doc

So far.. Lug memang clear doc kata...dapat ubat batuk & demam ajer

Oklah..standby kat rumah..senang

Benda paling mummy takut sekarang ni..kalau admit..adoilah..haru..

Dah la mummy baru ajer start keje kan..daddy plak dah habis cuti..sapa nak jaga?



5 comments:

LINA EVERLYNN said...

salam kenal dr lina :)
my son pun ada asthma jg cuma tahap yg teruk sket bila die kena selesma & batuk...kena alert slalu as parent kan..

LYAfrina said...

get well soon..
tp pndailak dia pgang sndiri ye

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Sian dia... Cepat baik ye :-)

Fieza79 said...

Pndai je die pgg sndri bnda alah tu...mybe dh biasa kot kn...

Mga cpt smbuh ye..

Sidratul Muntaha said...

salam kenal
get well soon anak -a nak
mgm sgt susah hati kalau diaorg skit
admit tu tak kesah sgt tpi bila budak2 ni kena admit tu yg riso
sbb dah truk sgt sakitnya