Popia Nestum +Horliks

 
Disebabkan insiden tahun lepas...tahun ni mummy kena gak buat kuih raya barang sejenis dua...malu tau bila tetamu dating rumah...x ada kuih raya..dah la nak jamu makan mummy plak x berapa pandai nak masak..so sian kat tetamu yg dating tu
 
So sebab dapat resepi yg senang..mummy pun cubalah...x sangka..percubaan yg menjadi rupanya
 
Inilah hasilnya
 
 
Popia yg siap dilipat and digunting
 
Mummy segaja buat bagi panjang2 ....saja test...ni selepas digoreng..tapi belum disira lagi...
 
Masa ni pun 3H dah berebut makan...Haziq asyik dok ulang cakap....sedaplah mummy buat kuih...Haziq suka
 
 

Hasil selepas disira dengan Horlick & Nestum
 
Memang sekejap aja makannya....sedap..tambah2 kalau makan depan tv..tak sedar dah sebalang habis..
 
Mummy bawa 1 baling tinggi g rumah oni...oni kata asyik mengadap itu aja 3 beradik tu sampai habis...lepas tu minta mummy buat lagi
 
Syukur...tahun ni anak anak dah mula pandai makan kuih raya...tahun2 sudah memang tak buat kuih raya...sebab tak ada yg nak makan...so tahun ni ...haruslah mencuba sebanyak mungkin utk anak anak..
 
 
 
 
 

***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

8 comments:

Qhaifa Nur said...

thn ni buat juga..first time juga buat...letak horlicks sedapnya

AnneRaini said...

anak sypun thn ni baru pndi mkn kuih ry... kite sibuk buat kuih, diepun sibuk mkn kuih..hehe

RynaHakimi said...

em..sedapnya..meh pos sini sket..hehe

Che Rosliza Che Mat said...

wah mesti sedap dan ranggup...

~aSHa~ said...
This comment has been removed by the author.
~aSHa~ said...

dah besar si kembar...lama tak singgah sini...

Lily@MamaZaraZareef said...

arghhhhh...suke sangat popia nestum ni...tp tak reti buat..ingat nak beli jugaklah klu terjumpe kat bazaar nnti..^_^

Myra Jay said...

Bila anak2 suka makan kita lagi semangat nak buat kan :D