Update terkini untuk mummy

Lagi 2 hari dah nak masuk 27weeks....berat badan semakin naik...tak larat dah walaupun ramai yg kata perut mcm pregnant single baby...tapi yg membawa ni lah yg merasa mcm mana

Nak duduk tak kena..berdiri tak kena..baring tak kena...serba serbi tak kena..tapi kena gak hadapi..inilah dugaan orang mengandung kan....

Alhamdullilah...Haziq pun dah pandai bawa diri....tak banyak menyusahkan mummy sangat....pandai bawa diri...semua benda kalau nak dia cari daddy kecuali nak susu ajer..coz daddy tak ada susu...

Babies kat dalam pun semakin aktive....sekarang ni memang boleh rasa diaorang menendang....dok berpusing....sekali gerak..dua-dua gerak..memang bergoyang badan-badan mummy...tp memang best moment ni..moment ni yg mummy rindukan...walaupun kadang-kadang buatkan mummy rasa tak selesa

Kerap ke toilet...rasanya masa pregnant yg single dulu...tak lah sekerap ni....mungkin berat bb 2 orang menindih pundi kencing mummy kot..tu yg asyik nak terkeluar ajer...kerap tapi sikit...rasa macam nak pakai pampers ajer..malas nak usung perut ke toilet...dah la jauh...

Persedian masih belum lengkap....setakat dah 1 kali kaki terpelecok...tu pun tak sedar gak ...tapi nasib baik tak teruk sangat..coz boleh berjalan..risau mummy...takut peristiwa mengandungkan Haziq berulang kembali....harap-harap dilindungi ALLAH

Seluar mummy pun banyak yg dah ketak..baju pun mcm dah tak berapa nak muat bila pakai..nak beli baju baru macam sayang plak...bukan lama lagi nak pakai kan? so kita redah ajer pakai baju apa yg ada...

Masih naik motor datang keje...tapi naik dengan tok wan lah..coz tak larat nak berebut LRT dengan ramai orang...hihi..memang terrer lah babies mummy kali ni...dah nak masuk 7 bulan...tapi masih naik motor.....


***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

10 comments:

Huda said...

take care tau! jgn lasak2 sgt :)

Yaati Nor said...

haziq tinggal dgn oni kat KL yek..akak dok kajang kan?keje Kl kan?mencabarnya..jam berapa pg bgn nak gi keje tu?

Rizziela said...

Huda,
Insyallah....


Yaati
Tinggal dgn oni dia waktu akak keje ajer..balik keje akak memang ambil dia bawa balik sama...ontheway ajer dr kl nak balik ke kajang...x blh la nak tinggal dia

Akak kuar umah 7am...sampai office b4 8.30

Cute MuM said...

berani lagi naik motor?
cute mum mil marah sangat..
dah daddy kena hantar naik kereta setiap hari..
take care!

r|nA @ ja|j|na said...

take care ziella..
echa pulak skang ni makin nak dapat adik, makin dia meragam..macam² hal lagik, kat abah lagilah dah tanak, hukhuk..

Elyn Sani said...

risau je aku dgr ko naik motor lai....

eh ko x amik cuti awal??

Rizziela said...

Cute mum..
daddy Haziq keje kat kajang..Kita kat KL..x blhl nak berulang..lagipun kalau naik kereta memang x sampai officelah..jem teruk

Rina,
Nasib baik Haziq nak kat daddy dia...legalah sikit

Elyn,
Mungkin ambil kot..bila dah masuk 8 bulan esok...coz x larat nak bergerak sekarang ni

Nadiah Sidek said...

pregnant kembar ek? bestnya! nak jgk anak kembar :p. mmg ada keturunan kembar ke?

Rizziela said...

Nadiah...
Yup..bb kembar...
Ada..sebelah mak & abah saya ada kembar

IDAZS said...

masih naik motor? aduhai, take care yea. risau pulak dgr.