Jom Bakar Ikan


Ni gara-gara tak puas makan ikan masa kat Melaka hari tu lah....teringin plak nak makan ikan bakar lagi..

Oni ada offer nak buat..tapi mummy tak nak ikan bakar yg bakar atas dapur gas..tak puas & x sedap rasa ditekak mummy ni....

So sebelum balik dah request kat daddy suruh siap sediakan bahan untuk bakar ikan...mummy nak g econ save cari ikan...

Berdesup dari office ..kuar awal lak tu..sebab nak bakar ikan punya pasal...terus g cari ikan..lepas dah dapat ikan baru g ambil Haziq rumah Oni


 Sampai rumah..bara daddy dah siap bakar kat belakang rumah...daddy terus bersih kan ikan...mummy sediakan rempah ratus ikan....buat sambal kicap.nasi pun daddy dah siap masak..tinggal tunggu ikan bakar ajer...

Sorry lah..seksi sikit daddy..tu pun dah puas mengelak dah tu..tp termasuk gak sikit sebab takut si bujang tu dekat dengan bara api tu...

Yg pegang kipas tu rasanya semua orang kenal kan? orang kuat ikan bakar kita hari tu
Daddy lupa nak letak minyak dulu kat para tu..habis melekat ikan semua..minyak langsung tak letak..memanglah melekat daddy ....

Ikan yg sederhana besar tu menjadi kurus melidi...isi-isi dah melekat kat para...siannyer...
Nasib baik ada gak isi untuk dimakan..tak per...ini percubaan pertama kita..next time kita buat lagi yer



 Geram tak tengok Haziq...saja ajer buat muka mcm tu bila mummy suruh senyum..konon-kononya muka paling cute untuk malam tu..tapi memang cute pun kan?

Kipas tu langsung daddy tak boleh pegang tau..dia yg nak mengipas

Tengok gayanya..ada tak macam tukang bakar ikan?

Kipas lagi besar dari muka tuannyer kan?




Shedap mummy ikan bakar Haziq...walaupun nak bergambar...mata tak lepas tengok ikan bakar tu....takut daddy alihkan...sibuk ajer dia tu... 
Penuh kusyuk tu kipas ikan...tak panas langsung budak ni..kipas ikan sampai siap tau

Tu dia..boleh jadi tauke ikan bakar

Elok-elok ajer ikan dah masak...hujan pun turun.....selamat..tercapai gak niat mummy nak makan ikan bakar hasil tenaga daddy & Haziq....


***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

AngahSayang2314 said...

ala..ala..ala abg haqiz nie dah besaq dah kan cooming soon dah dapat bb kan??
girl or boy??

Mentari Muncul Lagi said...

Alo.lo..lo rajin nyer haziq mask utk mummy & adik2 ek...

juanita said...

salam zila,

wah creative nye tmpt pembakar ikan tu. Leh bersila sambil mgipas :D

juanita said...

salam zila,

jom join contest kat blog aku .


http://www.tetikusrusak.net/contest-birthday-party-paling-happening/