Mari berdiet - Hari ke 6

Sejak dah sedar diri semakin mengembang..dah x blh nak bendung dah ni..baru teringat nak buat diet

Amboi ko....semua baju2 keje dah x muat...tinggal berapa lai ajer baju keje yg boleh pakai..yang lain2 semua sendat

Sangkut kat dada la...sangkut kat perut la...sangkut kat lenggan la..semua sanggkut la pendek kata

So jom kita berdiet

Ini hari ke 6 diet kot..

x ingat dah berapa hari...tp rasanya start hari tu 15.10.14..so kira hari ke 6 la

x la bersungguh benar dok diet..ada gak culas sikit2


Menu untuk breakfast & lunch

Masak pagi2 ...then tapau ajer ke office

Alhamdullilah..memang kenyang

Telur 2 biji tu pun boleh kenyang sampai lunch tau..kalau tak b4 this memang x cukuplah sekadar telur 2 biji tanpa roti canai or nasi lemak kan


Ikan kukus halia

Kat situ dah menderhaka DA tu..mana boleh ambil tomata..tp nak bagi rasa gak..letak gak tomato dalam tu

ala ala nasi goreng...

Brokoli dengan kobis bunga...goreng dengan tlur..tambah sikit garam...lada sulah..siap

sedap gak rupanya :D

ini pun menu lunch gak

Daging burge bakar

Siap g beli lagi mayonis kewpie ni tau

lagi sedap rasanya dari moyonis biasa

Ini kudap kudapan kala bosan dan terasa nak mengunyah

Telur rebus + lada sulah

sedap gak makan mcm ni

dah 6 hari makan telur...belum lagi ada rasa bosan ...boleh continue lagi

en husband dah bising...telur sepapan sekejap aja dah habis 

Sabar yer ...nanti saya slim...utk abg gak kan :D


7 comments:

Lynn Hamzah said...

diet atkins yer...insyaallah nanti boleh juga try bila dah bersalin...

Puteri Satu said...

akak suka tengok orang berdiet.. lebih2 klu dapat turunkan berat badan ber kg2... heheh.. tapi akak sendiri nak diet... tak rajin..heheheh

Nafira usof said...

selamat ber DA.. semoga berjaya~ :)

Ayu said...

Assalam,
Heheh..wah gigih betul berdiet..
Semuga ..terus kan Niat mu itu ya..
Akak kalau diet confirm lah..dapur tak berasap...
Semua makan kat kedai..heheh..macam mana nak diet..akak tukang masak..kalau tukang masak dah penat2 masak..lepas tu tak dapat rasa..rugilah..hahaha

ieda abdullah said...

selamat berdiet...akak buat juga tapi lebih banyak yang lintang pukang dari yang elok....hehehe

mamaarifakeem said...

Selamat berdiet... hrp konsisten ye, sbb akak ni tk konsisten, mudah noo kandas godaan mkn kt ofis nih...hui..

Chaiyok2x...

Myra Jay said...

Chayok2..
Myra kalau buat DA konpem suka cheat.. pastu bising tak kurus..hahaa