Aktiviti Renang


Aktivti renang yg dijadikan aktiviti mingguan...Insyallah

bukan apa...renang kan bagus utk budak2 asthma

Kami ke Kolam Renang di Prensit 5, Putrajaya..


Hafiey minum dulu sebelum terjun

Budak2 ni dah hafal dah tempat diaorang...

Wajib isi perut dulu sebelum mandi yer dik


Harith nak apa tu?


Abang Haziq sampai2 ajer terus terjun

Dah pandai berenang...tapi berpelampunglah..tak ada mau tenggelam anak bujang ni


Harith plak

Budak ni senang betul apungkan diri dia tau

Mesti bontot..kaki naik atas...bukan main suka lagi dia

Tu aksi apa?

Bila mummy ambil gambar ajer..lagi dia suka

Macam2 dia buat..dah macam renang berirama plak dia buat

Hafiey..

Ini budak wajib turun perlahan lahan dulu

Dia memang suka pilih jalan selamat..apa2 pun mesti selamat dulu


Tengah panjat naik plak

X confident kot
Tu dia..

Berenang la puas puas..

Minggu ni mummy x joint terjun..

Malas nak salin baju la 
Buat muka handsome plak dia

Kurang berenang berbanding dgn abang2 dia


Haziq yg suka aksi melompat sekarang ni...sorang sorang pun jadi

Kalau tak..dia memang malu nak buat aksi2 mcm ni..sekarang dah ok dah 

Budak dah besar kan..next year dah 6yrs kan

Tu nak lompat lagi

Adik2 x kisah pun..berenang ajer keje depa

Berkerumun kat daddy plak si kembar ni

Daddy kena jaga sorang2 yer..mummy malas

Kembar yang suka berenang


Cubaan nak lompat lagi..

Suruh mummy yg ambil gambar..memang x menjadilah jawabnya

sempat tangkap kaki ajer

Terlambat nak snap


Daddy buli Harith.

Hafiey plak memang suka melayan perasaan

Senang nak kenal...semua pakai oren


Hafiey yang dah letih

Haziq dah macam anak dugong plak

Lompat lagi

Daddy kacaulah..nak tangkap Haziq plak

Tak puas puas lagi

Sambung lagi..tadi mcm beria ajer nak sudah dah


Harith nak lompat plak

Tapi lompat duduk...boleh ker mcm tu?

Sedap ajer dia baring..kaki bersilang lagi tu

Hebat anak bujang sorang ni

Haziq.. last yer mummy..last

Wisel dah bunyi berapa kali pun dah last lagi

Sampai ke sudah dok last dia


Memang seronok hujung minggu bersama anak2 beriadah...



2 comments:

Lynn Hamzah said...

syoknya dia berenang...berani plak tu terjun terjun ek...hihihi...

Kesuma Angsana said...

budak2 mmg suka sgt lah kalu mandi2 kat pool, main2 air ni !