homework anak bujang


Anak bujang sorang ni sekarang ada masalah malas ke sekolah

Sejak cikgu yg dia suka tu cuti...ganti cikgu baru..memang Haziq macam dah berat nak ke sekolah...

Rupanya cikgu tu tegas & straight dengan student..patutlah Haziq x boleh nak terima...dia biasanya Ticer Nurul tu lembut...memanglah dia suka

Tapi kata Ticer Ros...Haziq x pernah kena marah...sebab dia jenis yang baik...diam ajer kat school...tapi x tau la kenapa dia mcm takut plak sekarang nak g school

Ni bila homework tak siap..memang x senang dia nak g sekolah..seawal 6am dah terjaga nak siapkan homework dia

Ni kat dapur...

Sambil mummy masak..dia siapkan homework dia

bawa meja study dia ke dapur..semata2 nak buat keje dia 

Tengok tu...tulisan x cantik..dia padam dan betulkan balik

Kalau dulu..janji siap ajer keje dia...

Tapi sekarang ni... selagi tak cantik..selagi tu la dia padam dan betulkan balik...keje tu sikit ajer..tp dah dok padam tulis padam tulis..bila nak siap kan

Padam lagi


Tengok tu..bersungguh betul

Mummy ambil gambar pun dia x layan

Peningnya kepala Haziq nak siapkan homework
Nasib baik Haziq dapat siapkan gak before mummy naik mandi...kalau tak mesti dia menagis suruh teman dia siapkan gak

Mummy nak tolong buatkan...x bagi plak

4 comments:

Lynn Hamzah said...

hihihi...untung ler mummy nak tolong buatkan...

Masya said...

anak² dah sekolah camnilah gayanya... bila ada homework kt kena bg semangat kalau x ada jer drama dia xmoo siapkan...

AMIIZAA said...

ila

agaknya cikgu yg 1st tu cikgu kesayangan haziq kot...siannnn haziq kehilangan cikgu:)

kak mieja plg sedih kalau anak2 kehilangan cikgu tersayang sebab boleh menganggu emosi mereka

aizamia3 said...

Kesan ajaran dari cikgu baru dia lah tu.. ;)