Semakin Cubby & Semakin Serasi

Alhamdullilah....se kembar saya sekarang ni semakin cubby & berisi...syukur kepada ILLAHI dengan kurniaan yg tak terhingga...tak sangka..kejap sungguh masa berlalu...dah 3 bulan si kembar bersama kami..melengkapkan kehidupan kami sekeluarga.


 Si Hafiey yang memang ketara nampak cubby..pipi tu mcm nak digigit gigit ajer rasanya...

Ramai yg kata Hafiey ni ikut muka tok mummynya...berisi & bolat orangnyer..tapi beratnya x lah obes sangat...baru 4.9kg@3months.

Budak cute ni sangatlah manja and terlalu manja...daddy cukup geram dengan adik Hafiey...sebabnya adik Hafiey kalau nagis..memang tak boleh tahan...boleh kelam kabut dibuatnya semua orang...tambahan plak adik Hafiey masih lagi muntah susu..tu yg daddy selalu ambil kesempatan nak dukong adik Harith...coz takut baju dia kena muntah susu adik Hafiey..tapi alhamdullilah..nampak semakin berkurangan muntah susu adik Hafiey sekarang ni..semoga hilang terus yer adik Hafiey..mummy nak adik Hafiey sihat & gembira macam abang Harith & Haziq

 Adik Harith yg tak kurang chubbynya...walaupun tak ketara sangat ..tapi kalau ikut mesin timbang tu...adik Harith lagi semangat dari adik Hafiey.....5.2kg@3months

Harith sangat cool....sangat suka senyum walaupun muka ada garang sikit..agak serius kalau tak senyum...menagis kalau lapar & pampers basah ajer...lain lain masa banyak melayan perasaan sendiri...sangat ok & ngam dengan daddy..kalau malam malam ..nagis ajer...daddy ambil, peluk dalam satu selimut ...terus senyap..tapi kalau dengan mummy...nagis ajer kejenya..manja la tu dengan mummy

Harith memang sekarang concer buaian..selalunya memang dia ajer yg dapat tido buai coz Hafiey nak berdakap dengan mummy..tapi kadang kadang mummy tukar gak walaupun Harith nagis nak naik buai..bukan apa..mummy nak adil dan sama rata anak anak mummy...setiap anak anak dapat merasa tido dalam pelukan mummy walaupun bukan setiap hari..atleast mesti ada...


Makin seiras kan muka diaorang? daddy boleh confius bila anak anak pakai caps.....siap tanya mummy..ni adik Harith or Hafiey..lawakalah daddy

Nampak sangat daddy dah kantoi...kenal anak twin coz rambut ajer ek?

Tak lah..adik Hafiey semakin cerah kulitnya...mummy guess maybe kulit Hafiey lebih kurang macam kulit abang Haziq..coz dulu abang Haziq pun macam tu..makin lama makin cerah...tapi Adik Harith tak seberapa sangat..tapi tetap macho di mata mummy

Yang penting anak anak mummy sihat & sempurna sifat & sikapnya...itu sudah cukup membuatkan mummy bahagia menjadi seorang ibu kepada 3 cahaya mata..

Sekarang ni walaupun penat selepas seharian bekerja..mummy masih bersemangat nak uruskan rumahtangga..kerna...mummy punya permata hati yg sangat cute, handsome & comel dimata mummy....luve u my sweet heart...termasuk daddynyer sekali.



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

mama faiq said...

seronok tengok twin semakin mbesar & chubby...turn sy bila la agak nya yer? hehehehe

~HaiRiZaN~ said...

best nye bby twin.. semoga akak apy n bahgia sll..

Amy Syaquena said...

ya allah dah lame amy x ke sini , sekali tahu2 akak dapat baby kembar..comel sangat kak tahniah... comel sangat baby twin akak nie..