Kami kembar tak seiras





 Macam tak percaya bila pertama kali scan masa tau pregnant dulu saya nampak 2 kantung...walaupun Doctor belum bagi tau...mummy awal awal dah tau dulu coz mummy dah terrer  tengok scanner tu...


Dari awal lagi Doctor dah bagitau...twin mummy tak seiras...sebab dah awal awal nampak 2 kantung sure x seiras punya kan?



 
Keluar ajerlah  dari perut mummy dah ketara perbezaan dua beradik ni..sorang besar..sorang kecik..yg kecik tu abanglah...lebih iras rupa abang Haziq...tapi adik memang agak chubby...berisi sikit....





Dekat ke jauh ker...tetap nampak perbezaannya kan?


Tapi yg penting...tetap twin kan?


Kalau kembar seiras nanti...susah plak mummy nak kenal yg mana satu abang..yg mana satu adik....so kalau x seiras memang senang sangat nak kenal


Insyallah...lagi 3 @ 4 tahun...triplet gurls yg seiras plak akan menyusul....


AMIN












***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

8 comments:

anisalya said...

ibu mesti kenal anak dia walaupun seiras. mcm my SIL. dia ada kembar. okay je. dua2 dia panggil adik. mula2 sy pn x blh nk cam tp lm2 sy detect perbezaan pd mata. hehehe... seronok kan ada twin.

Fieza79 said...

entah mcm mana la rasa mengandung kembar kan...mesti terasa tendangan yg bertalu talu ye la sebab kejap sorang tendang2 kejap2 sorang lg...nak2 dua2 sekali main tendang2..owhh heaven nya..!

tp kan kalaupun seiras..si ibu ttp mengenali perbezaan kembar nya tau...

nur rabiatul adawiyyah said...

comel lah anak kamu..geram tgk..

MaMa_AdHa said...

kak ziela walaupun kembar seiras mak ayah tetap boleh bezakan. macam umi. geram tengok twin kak ziela dah montel.
*** ada keinginan tambah triplet plak ke kak?

daela said...

woahhh...syok nya dapat baby kembar...:)

SURIA AMANDA said...

Lisa lom ucap tahniah lagi kan..Tahniah yer...dua2 lelaki..bestnya....tu la x seiras senang nak cam..seiras macam aressa dan adeliya..huh..payah...

Myra Jay said...

Bestnyer dapat kembar..
Syukur alhamdulillah :)

SYaMiLa said...

alahai...comelnya...kak sya suka sgt tengok anak2 kembar ni...comel sgt...teringin gak nak..tp itula..tak de rezeki..hik3