D'Kala usia mencecah 3 Bulan

Alhamdullilah..syukur ke hadrat ILLAHI dengan kurniaan yg tak terhingga ini...

Syukur sesangat kerna twin mummy dah berusia 3 bulan..sihat dan sempurna kejadian yg ALLAH kurniakan..semoga twin mummy akan sentiasa dirahmati dan dilindungi oleh yg maha ESA


 Muhammad Hafiey Izzat B Hamzarizal

Budak kecik ni sekarang dah berat 4.9kg,.... akal pun dah banyak..kalau menagis ..fuh!! satu Kajang boleh dengar...suara memang nyaring...dah tu sangatlah manja....menagis tu kira kawan baik dia lah...tp apa apa pun adik tetap kesayangan mummy....

Lega rasanya hati mummy....dulu masa lahir 2.02kg...sebulan naik 2.2kg ajer...dua bulan naik lagi 3.6kg dan semalam g timbang berat untuk 3 bulan berat dah naik ke 4.9kg..syukur sesangat...pertambahan berat yg ideal dan sangat memberangsangkan

Nak dukung memang terasa sesangat..tak larat..tapi nak buat macam mana..kena gak dukung adik Hafiey sebab adik Harith lagi besar dari adik Hafiey..so daddy ambil adik Harith mummy adik adik Hafiey...nak letak dalam stroller selalu sangat menagis..

Muhammad Harith Iffat B Hamzarizal

Budak cute ni abang twin...pertambahan berat pun memang amatlah memberangsangkan...syukur...

Adik Harith  lebih cool dari adik Hafiey...sentiasa cool ajer..melainkan kalau pampers basah or lapar susu..memang menjerit sakan..tapi masih boleh control berbanding dengan adik Hafiey...tak adalah sampai satu Kajang boleh dengar suaranya....satu taman mungkin boleh kot...hi hi ..adik Harith jangan marah mummy yer...

Masa lahir berat adik Harith 1.96kg ...nasib baik tak kena tahan dalam inkubutar...berat untuk sebulan naik ke 2.6kg...dua bulan bertambah lagi menjadi 4kg..wow! sangat teruja mummy dengan peningkatan berat badan tu....masuk 3 bulan bertambah tambah lagi menjadi 5.2kg....fuh..patutlah peha macam KFC...sedapnya....

Tak kisah..janji anak anak mummy sihat & gembira dengan kehidupan kita sekeluarga...mummy berdoa semoga anak anak sentiasa dilindungi oleh ALLAH swt


Selepas injection 3 bulan...bawa g ambil angin kat Jusco...hi hi..mummy daddy & abang Haziq sedap makan kek & air A&W..adik adik dok dalam stroller sambil nagis...bila nagis suap botol...nagis..suap botol...tu la sebab badan naik dengan cepat...

Chubby tak anak mummy? dah lain kan muka diaorang....



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

5 comments:

Intan@mama Hadif & Hanif-Brunei said...

Alahaiii apasal la Harith n Haffiy ni tembam sangat!! Geramm je tengok..syok ler kak ziela peluk2 diorg kan..hihi

.::Lynn::. said...

tembam...

Rizziela said...

Intan, sebab susu ibu :D tu yg menjadi jadi tu :D

Lyn, rasa nak gigit kan?

Ietams said...

comey.. mulat je

Yaati Nor said...

comel tapi kenapa satu ada rambut satu xde?..huhuhuhu