Sungai Congkak

Cuti raya cina kebanyakkan orang KL/Selangor balik kampung

Tapi kami orang selangor x kemana2 pun..sebab ada orang Penang nak turun rumah kami.. sebab nak shoping2 kat Bangi..

Baguslah... jimat duit kami

Tapi kami x jointlah bila diaorang bershoping.. kami ke Sungai Congkak..

Buat apa nak shopingkan ? semua barang/baju perempuan aja..kami kan boboy

Harith Hafiey keseyukkan..

habis semua makanan oni diaorang makan

Mummy x bawa apa2 makanan..siannyer

Kami ke sungai Congkak ajerlah

Nak mandi pool kat PUtrajaya.. semua pool tutup.. katanya renovation..tp rasanya bukan renovation.tutup sebab x ada staff or cuti raya cina..

x kan la semua pool tutup utk reno kan? x logik plak

Kesejukkan

Kalau ke sungai Congkak.. memang kalah dengan airnya

Sejuk sampai ke tulang hitam kot..

x tahan

Si kembar ni mandi kejap ajer

lepas tu dah nak naik atas.. x tahan katanya

Nah.. tiga2 dah berselimut.. sejuk sangat

Ni pun main acah2 air ajer..mana ada berendam..

Harith sampai mcm tu sekali... x tahan

Mummy daddy & oni dok kat atas aja.. x cecah pun kaki kat air..

Sejukkk

Dah.. jom balik .. kata Hafiey

X tahan sangatlah tu

Cantikkan?

Suasana yg redup ajer. .padahal kat luar tu panas..

Sungai congkak kan byk pokok2.. tu yg redup & sejuk aja

Nak tidur memang susuai.. mesti lena punya

Ornag pun agak ramai

Kami x dapat naik atas.. nak parking kereta penuh

Tengok tu..

Siap ada 1 family cina buat barbeque lagi kat situ

Peace yo... suka dapat main pasir

Dok layan sapa menang plak

Daddy dah pening..

Anak2 x mau mandi 

Dah.. jom bersihkan pasir..

Lepas tu kita balik


Susahlah nak dengar budak2 ni ajak balik kalau main air.. tapi kat sungai congkak ni.. memang diaorang mengalah.. xmau lama2.. sibuk nak balik..

So next time memang x boleh bawa lg datang sini. .dah la juah ke dalam..anak2 pun x minat nak mandi.. maknya pun x tahan air..so buat apa datang kan?

kita cari port lain plak


4 comments:

Qhaifa Nur said...

Pernah pergi sekali je sg congkak ni...mmg ramai org...ikut nasiblah klau de parking..
Air mmg sejukkkk

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

Canteknyaaaa..tk pernah smpai sg congkak..org besar syokla kot mandi sungai kan..hihi

aizamia3 said...

Dah lama tak ke Sungai Congkak..
Kalau pergi sana, mesti cari port yang agak dalam sikit sebab bukan takat anak2, mak budak pun sama nak berendam.. hehehe..

LYAfrina said...

bestnya.. jernih je air..msti sejuk