Katil idaman + bilik contoh

Sejak joint group Dekoration kat FB ni.. mmg agak kronik sikit minatnya

Kebetulan katil dah patah.. so mmg berangan nak tukar katil baru

Pilihan en hubby x menarik langsung kat hati ni.. sebab hati dah terpaut kat Ikea ... so en hubby ikutkan ajalah pilihan hati cik isterikan

Gigih g ikea dengan adik ajer semata2  nak beli katil.. mmg x blh tahan sangat dah nak tunggu en hubby cuti

Katil dalam bilik tidur kami

Tapi memang nampak simple sangat..sebab belum habis decorate lagi..

Nak buat betul2 kena tunggu Tuan RM datang dulu

so kita berdekit2 la dulu..beli sikit2 setiap bulan.. lama2 nanti penuhlah kan


Rancangnya nak tukar vynil dlm bilik ni..

Mozek biru mcm x sesuai .. dulu pakir.. g tukar sebab pakir tu dah start tercabut2 .. so anak2 buat main ajer.. en suami tukar mozek..

Ni mozek mcm x kena ajaer kan

Yg tikar tu pun nak tukar ke carpert warna lain.. warna blm decide lg..

Langsir pun nak tukar... tu langsir bodoh2.. jahit sendiri dengan kain murah aja

side table tu nak cari lg ... nak letak sepasang.. then blh letak lampu tido kat tepi2 tu kan... 

Back ground belakang tu tgh dok intai2 deco2 yg menarik.. x lawa plak nampak kosong ka


ni ambil dari group deko2 dlm FB

Cantik kan?

Warna pun menarik

boleh buat untuk bilik bawah.. bilik tetamu... tapi kita settlekan dulu bilik tuan rumah.. .then bilik anak2.. baru kita turun ke bawah plak

Budget ikut gaji ni mmg lambatlah..

padahal duduk kat rumah tu dah 8 tahun.. x pernah buat apa2



ni contoh deco by ikea

cantik gak.. .tp nampak mcm simple plak kan

mungkin boleh consider sikit2.. x semua boleh ikut mcm ni.. sebab cik isteri x suka simple2 sangat.. konon2nya nak nampak romantik kan

Barang2 ikea menarik sangat..tp harga kena pandai cari.. x semua murah





4 comments:

cik hani said...

kami pun suka katil no sebab comey sangat...

LYAfrina said...

katilikea ni la y lya nk sgt utk ltk kt bilik asya...
tp jauh sgt ikea nk pegi... bila tnya personal shopper nak ambk rm700++..rsa mcm x berbaloi lak ( leh dpt 2 biji katil dah ni)

.. jd kna sabar la dulu..in shaa Allah, pnjang umur, mrh rezeki pegi sdri ikea bli katil ni nnti..

wahida said...

takpe slow slow...yg penting bilik master bedroom siap dulu...tak sabar nak tunggu hasilnya...

NabilaHasyim said...

teringin jgk katil mcm ni..
tp xbeli lg, berangan je dulu...

mmg romantik sgt katil tu, hewhew :)