Pan cake

Bekalan anak sekolah

Memang mati kutu kalau nak fikir pasal bekal anak ni

Kalau anak orang lain..suka mak2 masak sebab semua benda depa makan..tapi kalau 3H ni jenuh nak pikir

sebab diaorang ni byk mcm daddy..byk benda yg x makan.. kalau makan pun..rasa2 aja..nak makan tu..hurm..jgn harap kalau x kena selera tekak diaorang

Homemade pancake

Ini kegemaran diaorang..tp kena makan kat McD kalau kat rumah makan gak..tp dapat 1@ 2 keping ajerlah

Nak honey mcm kat McD .. mana nak cari kan..dah puas pusing2 cari..x ada plak


Bancuhan

Mummy tamak..sekali bancuh..2 adunan.. sekali byk la plak

dah la hari sekolah..kalau x sekolah..diaorang akan berulang makan sampai ke petang

Hasil pancake mummy..

Mcm hitam sikit kat tepi tu..kalut sambil masak sambil basuh pinggan kan

Ni separuh baru

Susun bagi sejuk dulu

Lepas tu susun masukkan dalam bekas masing2

sedap plak kejadiannya.. naik gebu gak

Potong bukan apa..senang diaorang nak makan kat sekolah.. x payah nak potong2 .. susah

tapi sayangnya.. Honey yg beli kat Pahang tu x ori.. semua masuk penuh.. so anak2 x ada bahan utk cicah..

Bekal kat sekolah x habis.. balik sambung makan rumah oni..nasib baik rumah oni ada honey...blh diaorang cicah

Tinggal sikit untuk daddy

Daddy makan x payah cicah2..habis gak


5 comments:

- dieyana - said...

adus, sedap2 sedap...mkn mcm tu pun sedap...dgn air kopi/tea o..;-))

Sidratul Muntaha said...

adudauadu
sedapnya
ehehe..
anak - anak jarang bawak bekal
sebab memasing nak memebli je.
tapi itulah..
mujur jugak makannya minimal

hmm... lama betul tak buat pancake

AMIIZAA said...

salams ila

sedapnya pancake
kalau anak2 kak mieja dia pandang jerk....sama pesen anak2 kita
makan memilih.....payah....

wahida said...

wah sedapnya...kalau dpt cicah ngan honey mcm kat mekdi tu pun best kan...

Azian Elias said...

Salam kenal..

rajin mummy buat betal for the kids.. bagus lah kan.. terjamin bersih dan sihat.