Majlis Pernikahan Uncle Cik

Jom kita jenggah masa majlis akad nikah uncle..

Memang ramailah yg datang..so mummy memang tak larat nak handle  Haziq...so biarkan ajerlah Haziq dengan uncle-uncle yg ramai....

Mummy nak tengok berlangsungnya acara akad nikah ni....dah lama tak tengok orang akad nikah....


Anti Ayu cium tangan bapa mertua....

Ciuman uncle untuk mak kesayangan...tapi oni tak nagis ek? masa time daddy tu macam air paip ajer mengalir...sedih ek

Ciuman pertama suami isteri..
 
Acara serahan cincin perkahwinan....yg warna biru tu duit mas kawin tau..

Masa mummy dulu kelopak bunga tau..cantik..sebab warna merah kan..yerlah...Penang stlye kalau mas kawin memang mahal sikit kan? masa mummy dulu RM552 untuk mas kawin..memang jenuhlah oni nak mereka buat bentuk bunga..cantik tau sebab ada warna biru, hijau, merah...memang cantik



Uncle tengah berdebar nak angkah nikah..

Masa ni baru try....tp dah kantoi..uncle baca laju sangat..relax lah..bukan susah pun nama anti ayu tu..Rohayu ajer...lainlah nama mummy yg berjela panjangnyer ni
2 kali angkat...dah sah menjadi pasangan suami isteri..semoga berbahagia sehingga hujung nyawa hendaknya...AMIN
 

Ni masa permulaan...Ucu sebagai wakil pihak lelaki memberi kata-kata aluan dan penyerahan tugas....baguslah ucu
Pelamin singgah sana...yg hantaran warna purple tu hantaran dari pihak lelaki untuk pihak perempuan yer

Lepas acara akad nikah...ada seisi bergambar bersama keluarga...lepas habis bergambar ..kita makan dulu..lepas tu baru beramai-ramai berangkat balik ke our homestay...

Malam nanti ada majlis berinai besar..mummy tak g kot...tak larat..penat sangat...

 

***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

1 comment:

zura@iwan said...

cantik pelamin dier..grand tgk...

tgk ziela dh makin mbsr ye...best nk dpt twin...hehe...