Homestay

Jom cerita pasal homestay kita plak

Memang dari awal lagi oni dah sewa homestay coz ramai yg datang berfamily kan..so senang sikit kalau sewa homestay...kebetulan kawan oni ada relative yg buat homestay kat Melaka ni...betul2 mengadap laut...syok betul


Ni bilik tido mummy & family oni..kita sumbat 2 family terus dalam ni..tp bila malam..oni tido atas single bed..mummy & daddy & haziq kat queen bed..atok, pakngah & uncle cik kat luar ajer..

Homestay ni ada 4 bilik....3 bilik ada air cond...1 bilik ajer yg berkipas..setiap bilis memang puas hati...luas...siap ada peti ais...dapur gas...kelengkapan memasak...toilet pun ada 3..kira puas hati gak lah..

Buka ajer pintu..terus mengadap laut..yg ni memang tak larat

Haziq asyik merengek nak g laut ajer...kalau ada yg melayan...lega lah..kalau tak ada..puas lah merengek kat mummy suruh bawa ke laut...dah la mummy pun x larat...so last-last atuk gak yg bawa..sian kat atuk

Ni ruang tamu nya..sebahagian ruang tamu ni..kat sebelah yg mummy berdiri ni ada ruang lagi..siap ada tv lagi..memang luas

Ni pemandangan depan rumah...tak sempat nak ambil keseluruhan sebab dah sibuk nak gerak..mula-mula tu lupa nak snap..coz letih kan...

Lain kali kalau kita g melaka lagi..bolehlah sewa kat sini..tapi kalau 1 family ajer x berbaloi gak kot..coz rumah besar..nak duduk 5 beranak ajer...takut lah kan?


 

***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

4 comments:

Ietams said...

brp rate dia semalam tu?

Rizziela said...

RM350 Ietams, tapi kalau more than 2 days dapat diskaun sendiri kot..

Fieza79 said...

wahh best nya homestay mcm tu..mesti berbaloi duduk ramai2 drp book bilik hotel bagai kann..

Nurul Aznil said...

melaka kat mana ni ye?