Hari Pertama


Semalam merupakan hari pertama mummy naik public transport untuk ke office....2 tahun yg lalu dah naik dah...lepas tu ...lepas bersalinkan Haziq..mummy dah tak naik lagi public transport..naik motor ajer g keje...

Ni sejak dah pregnant ...mummy kena cari alternative lain untuk ke office.....masa mula2 dulu....alahan ...alamak ai!!! punyalah teruk..nak bawa motor pun x boleh coz kepala asyik pusing ajer...tambah dengan muntah lagi...so tok wan yg bawa & hantar mummy setiap hari naik motor....sampailah penghujung bulan 1 hari tu....masuk bulan 2 ...mummy drive sendiri ke office sebab ada rezeki....orang bagi card parking free untuk sebulan...so settle masalah mummy....

Bermula semalam...card tu dah tak boleh pakai..so mummy kena naik public transport sebab nak naik motor memang x larat dah...kematu bontot mummy sementara nak sampai rumah oni...lagi pun mcm merbahaya sikit & kesian dengan tok wan kan...tok wan pun dah 60 kan....nak kena ulang alik dari Cheras ke KL...jauh tu

So semalam mummy bawa kereta park kat LRT Tasik Selatan...selama ni dok parking kat area Cheras ajer..tapi mummy rasa mcm jauh plak..coz dah separuh jalan nak sampai office mummy kan...lepas tu kena tukar 2 x plak tu...naik LRT ...turun...naik plak Monorel baru sampai office...

Parking kat Tasik Selatan kena bayar kan? RM4 plak tu...oh! mahal tu....dah lebih dari tambang nampak gayanya...semalam baru try..so bayar ajerlah...terus sampai office call tok wan..esok minta tolong hantar mummy g LRT...bawa balik kereta...petang nanti dtg ambil kat LRT ...so dah jimat RM4 kan? lagipun rumah tok wan dengan Tasik Selatan tak lah jauh mana kan.....

Semalam masa datang office ok.....tapi balik semalam tak ok..penah sehhh..!!! tak ada orang pun yg bagi mummy duduk sepanjang perjalanan...rasa mcm nak patah kaki mummy  kena berdiri sepanjang perjalanan..sian kan?

Semalam sampai rumah 9pm ok!!!!!..... kuar b4 7am...balik 9pm...memang kayalah mummy kalau company bayar OT.....tapi mana hadooo kan????

So hari ni kita tengok plak mcm mana...coz tadi tok wan hantar naik motor ajer coz jalan jem kan? mummy pun dah terlambat tadi....so balik nanti tengok keadaan mcm mana..kalau balik lambat...tumpang ajerlah bos mummy sampai rumah...kita tengok mcm mana nanti


***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

3 comments:

Amy Syaquena said...

wah sis amy baru tahu nie tahniah sis..

p/s: jemput join contest sinar raudah

~aSHa~ said...

tahniah prekne....sori lambat tau...
semoga sihat2 ye....

asha masih di alam permulaan alahan...

AngahSayang2314 said...

sian akak kan??dugaan bg org preggy kan?? sabar yer kak...