Campak


Hari ni Haziq kena demam campak...

semalam petang mummy tengok dah ada dah bintik-bintik merah...kat bahagian leher banyak gak.....lepas tu check-check satu badan dah penuh...tp badan tak panas pun.....

malam tido macam biasa...tak jaga-jaga pun....

bangun pagi...mummy bersiap macam biasa....lepas tu hantar Haziq kat rumah oni....dah siap sarapan....nak kuar rumah....baru ajer nak cium-cium Haziq...tengok-tengok kat bahagian kaki Haziq dah penuh dengan bintik-bintik merah....rapat-rapat plak tu......merah sangat........

Oni kata demam campak....lepas tu oni suruh g bawa klinik dulu..sebab Haziq macam merengek sikit...so mummy bawa g klinik Alam Damai.....Doc check...memang confirm kena demam campak kasar...doc suruh bagi ubat demam & cream....takut gatal kulit Haziq tu.....

Mummy dapat mc satu hari....doc suruh monitor demam Haziq...takut panas sangat.....

Ingat nak masuk keje hari ni...semalam dah mc half day...hari ni lagi...tp nakbuat macam mana...anak tak sihat plak.....terpaksa lah mc untuk Hari ni.....



Kaki Haziq yg penuh dengan campak


Tangan Haziq


Sian dia...habis merah-merah


Walaupun gatai-gatai..kenjah tetap kenyah yer sayang



Haziq dengan daddy tengah tunggu giliran nak masuk jumpa doc...

Sian Kat Haziq...tapi nak buat macam mana kan..dah nak kena..redha ajerlah kan sayang...harap-harap anak mummy cepat sembuh yer sayang....tak sanggup tengok badan Haziq penuh kemerah-merahan...kalau gatai pun tak tau nak cakap mcm mana...nasib baik dr ada bagi cream..boleh gak sapu bila gatai-gatai nanti..



***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

5 comments:

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Kesiannyer haziq..moga2 haziq cepat sembuh.

Rizziela said...

insyallah anti intan

Elyn said...

sian haziq.... cepat sembuh ye haziq!!

s.h.a.d.h.i.a said...

alaaa.. cian haziq.. cepat2 sembuh ye sayang.. (time ni la haziq nak manja2 segala ngn mummy & daddy.. merap2 sikit.. ekekeke)

MrsWhyda said...

ala cian nyer haziq... hope get well soon...