Taman Tasik Permaisuri

Hari ahad adalah hari untuk berehat ....

So mummy bawa Haziq berehat-rehat di Taman Tasik Permaisuri.. Dah janji dengan maksu...ikut plan asal nak pergi Putrajaya tapi last minute mummy tukar plak...tak perlah..janji dapat spend masa bersama family....

walaupun mummy tak sihat...tapi gagahkan diri gak..kalau berkurung ajer kat rumah...bila masa nak baik kan?





Ni masa baru nak start jalan ni

Haziq terpaksa share stroller dengan adik Dina...sebab stroller adik Dina ada kat puchong..sian plak kat tokmi nak dukong adik Dina...sebenarnya dalam gambar tu ada 4 orang...tapi Haziq telah berjaya mengcoverkan badan dia untuk nampak family kita ajer...syabas inspecter shahab ....



Ni gambar kat air terjun..Tok mummy...mummy, Haziq, Ariff & Danish


Best bukan main Haziq sebab dapat berjalan dalam wakaf ni

Amatlah penat nak control 3 superman ni...nasib baik superman mummy kecik lagi..belum dapat kaki..so boleh gak la control lagi walaupun lenguh gak tangan-tangan...dapat ajer mummy letak kat wakaf....lega!!...tawaflah Haziq satu wakaf tu...langsung x peduli kat mummy yg dok terjegak ajer macam tiang lampu kat tangga....siap sengih lagi kat mummy..tu yg tak tahan tu



Mat bunga...

Sukanya dalam hati dalam duduk atas jalan di kelilingin bunga kertas berwarna merah..sama warna dengan baju Haziq kan......bukan main lagi dia...cute plak mummy tengok


Penat dah...

Dah penat berdukong..nak balik mummy angkat Haziq dok atas tengkuk mummy...wah...terbongkok bongkok mummy nak carry Haziq..berapa berat dah sayang mummy ni ek?



Turn Daddy plak..

Bila dengan daddy Haziq sibuk nak tarik topi daddy...tapi dia sendiri tak mau pakai..asyik tarik buang ajer....beli untuk perhiasan ajer...lengguh gak daddy nak cover anak dia ....



Sakit tengkok la Haziq..dukong ajerlah...

Masam ajer muka Haziq bila daddy dukong semula..dia nak dok atas tengkuk..tapi daddy dah penat ...

On the way nak balik tu kita singgah makan keropok kat tepi-tepi tu.....Haziq makan pumpkin yg mummy bawa bekal...share dengan adik Dina...habis gak semangkuk Haziq makan...

tengah sedap-sedap makan...hujan renyai-renyai pun turun...so kelam kabut semua lari masuk dalam kereta..terutama yg ada anak kecik macam mummy....so lain-lain urusan...daddy tolong settlekan yer...

Balik...kita terus balik rumah...esok kan mummy & daddy keje...






***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

Intan@mama Hadif-Brunei said...

Wah,sonoknye haziq jln2 kat taman.hadif blum pernah pi taman lagi,next tym nak bwa lah.ehe.
Geram la tengok haziq,encem putih gebu.makin tembam dh aunty tengok,berkat susu mumy tu..;)

Rizziela said...

Syok memang syok intan.....Haziq dapat g jalan-jalan..

bukan main suka lagi Haziq sebab dapat g ramai-ramai dengan cousin di plak,,

anti intan bawalah hadif g jalan-jalan gak..baru syok