Jalan-jalan ke Kota Tinggi

Telah di booking since last 2 week lagi.... Daddy tak boleh g jalan kemana-mana tau..sebab atok nak ajak daddy g kenduri kat Kota Tinggi....so memang x ada plan lain selagi pergi ke Kota Tinggi, Johor

Saturday, mummy kena keja....balik keje terus pergi makan..lepas tu balik rumah...lepak-lepak sampai ke petang...malam daddy g putrajaya...mummy nak g rumah tok mummy.....malas nak ikut daddy...kat rumah tok mummy ada kawan-kawan Haziq...bagi Haziq main dulu

So lepas daddy balik dari game...kita terus g rumah oni balik...kita tido rumah oni...senang nak bertolak nanti...kata lepas subuh nak bertolak kan? Harus menyenangkan mummy...breakfast telah disediakan oleh oni..mummy tak payah sibuk-sibuk dah...itu yg mummy suka....

On the way g Kota Tinggi...kita singgah kat Air Keroh, Melaka...singgah kat sana untuk breakfast dulu...mummy & daddy makan nasi lemak....Atok dengan Oni minum ajer.....

Kat situ Haziq dah dapat akal baru....akal nak ajak daddy main dengan dia...siap teleng-teleng kepala dia...riuh satu cafe tu dengan suara kita satu keluarga ajer...sibuk dok gelakkan Haziq...tapi bila mummy nak capture ajer gambar...cepat-cepat Haziq tegakkan kepala..siap gelak-gelak lagi...geram mummy tengok dia..
pandai dah sekarang tak bagi orang rakam aksi dia ek???



Dah tau mummy ambil camera...cepat-cepat tengok mummy....coverlah tu...



Tak sempat gak...Haziq lagi cepat dari mummy



Tak lepas lagi




Penat atok dok gelakkan Haziq...misi mummy failed...

Berat sekejap ajer kat situ...lepas makan....atok & oni g toilet..lepas tu terus gerak ke Kota Tinggi...tak singgah-singgah dah...masih jauh lagi perjalanan kita ni....






***D'kamar Hatiku Jajahan Hatimu***

2 comments:

SHIMA said...

wah3....haziq jalan jauh ek...mesti sronok kan?

Rizziela said...

memang seronok anti shima..
sikit pun tak nagis...bukan main suka sangat